Головна » 2010 » Ноябрь » 27 » Нашестя раків у Шотландії
09:07
Нашестя раків у Шотландії
Нашестя, раки, Шотландія, Великобританія, Глазго, Кельвін       У районі Глазго, Великобританія, був знайдений новий для цього регіону вид американських сигнальних раків, що викликало сильне занепокоєння екологів щодо майбутнього споконвічних «жителів», повідомляє BBC News. Зокрема, як екологів, так і рибалок турбує, що новий вид може становити небезпеку для тільки що почав збільшуватися поголів'я лосося, оскільки раки люблять харчуватися риб'ячої ікрою.

Поки незрозуміло, яким чином раки потрапили в річку Кельвін, якщо найближчим відоме місце їх проживання розташоване в 50 милях звідти. Експерти припускають, що раки були спеціально доставлені туди кимось, хто хотів зайнятися їх розведенням.

Треба зауважити, що людина стає причиною загибелі риби самими різними шляхами. Якщо тут ризик виник через привезеного нового виду, то кілька років тому в результаті необережності була отруєна ціла річка. Тоді на камчатської річці Іча в Соболевським районі був зафіксований масовий мор риби.

«Риба лососевих порід пливе по річці Іча вгору черевом, а коли її беруть у руки - розсипається», - описав ситуацію Ігор Кокорін, директор Бистрінський природного парку. По всій імовірності, вважає директор природного парку, стався викид отруйних речовин з довколишнього Агінського гірничо-збагачувального комбінату. «Ймовірно, в річку потрапили феноли або ціаніди», - вважає він.

Втім, чимало риби кінчає своє життя і в людських шлунках. За даними Всесвітньої продовольчої організації, світові запаси риби вичерпані на 70%. Прогноз, отриманий за допомогою екстраполяції даних про улови останнього десятиліття, такий, що вже до 2048 році вилов знизиться в середньому на 90%.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2068 | Додав: wiktor | Теги: Кельвін, Великобританія, Шотландія, Глазго, раки, Нашестя | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar