-->Головна » 2010 » Декабрь » 01

Відкрито Web-сторінку Природничо-географічного факультету МЕГУ

     Відкрито Web-сторінку Природничо-географічного факультету Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука (м. Рівне).
     На сторінках даного сайту Ви можете ознайомитись із загальною інформацією про факультет, історією його створення, кері ... Читати далі»

01.12.2010

Земля самостійно створила свої океани

гіпотеза ,Земля, утворення оканів, водна оболонка      Вода на Землі з'явилися з матеріалів, початково присутніх на планеті, а не була, як вважали багато вчених, занесена метеоритами з космосу. Такої думки дотримується дослідниця з Кембриджа, що розробила комп'ютерну модель процесу, передає ScienceNOW.

Питання про появу на Землі води поки не має однозначної відповіді, але багато фахівців вважають, що ... Читати далі»

01.12.2010

Математика допомогла відповісти на питання, чому печери формуються так швидко

формування печер, геохімія, математика, механізм, Петро Шимчак , Ентоні Ледд      Цариця наук, математика, прийняла діяльну участь у вирішенні чи не вічної загадки, чому тоненька цівка води, яка проникає всередину скелі, так швидко утворює печеру. Ключові слова тут «так швидко».

Про те, як вода формує порожнини у надрах, стало відомо більше сотні років тому. Механізм такий. Вода через тріщину на пов ... Читати далі»

01.12.2010

У Венесуелі повінь

Венесуела, природна стихія, повінь, Уго Чавес       Повені та зсуви, викликані проливними дощами у Венесуелі, стали причиною смерті не менше 21 людини і змусили зупинитися нафтопереробний завод, повідомляє агентство Reuters. 5,6 тис. осіб були змушені покинути свої будинки - їх затопило. У штатах Міранда (Miranda) і Фалькон (Falcon), найбільшою мірою постраждали від стихійного лиха, оголошено надзви ... Читати далі»

01.12.2010

Transeuro Energy має намір інвестувати в буріння газової свердловини Karl-101 на Карлівському родовищі в Криму $ 4,5 млн

Karl-101, Карлівське родовище, газова свердловина, Transeuro Energy Corp, Крим, Канада       30 листопада, канадська компанія Transeuro Energy Corp повідомила про намір вкласти в буріння і тестування свердловини Karl-101 на Карлівському газоконденсатному родовищі в Криму $ 4,5 млн.

У повідомленні компанії сказано, що із загальної суми $ 3,4 млн буде вкладено безпосередньо в буріння, і $ 1,1 млн - в тестування свердлов ... Читати далі»

01.12.2010