Головна » 2010 » Декабрь » 1 » Земля самостійно створила свої океани
20:38
Земля самостійно створила свої океани
гіпотеза ,Земля, утворення оканів, водна оболонка      Вода на Землі з'явилися з матеріалів, початково присутніх на планеті, а не була, як вважали багато вчених, занесена метеоритами з космосу. Такої думки дотримується дослідниця з Кембриджа, що розробила комп'ютерну модель процесу, передає ScienceNOW.

Питання про появу на Землі води поки не має однозначної відповіді, але багато фахівців вважають, що вона була занесена на планети близько 3,9 мільярда років тому кометами та астероїдами. Теоретично, вода може мати і «внутрішнє» походження - скельні породи містять її у зв'язаному вигляді, але ця гіпотеза непопулярна, тому що кількість води в скелях дуже невелика.

Автор нової роботи зібрала дані хімічного та фізичного аналізу складу знайдених на Землі метеоритів, склад яких імовірно нагадує склад молодої Землі. Потім вона використовувала ці дані при роботі з комп'ютерною моделлю еволюції планет земного типу.

Дослідниця зробила висновок, що вода з розплавлених скельних порід швидко випаровувалася, формуючи парову атмосферу, а після цього конденсувалася і утворювала океани. Ці процеси тривали сотні мільйонів років і, за розрахунками автора, вже близько 4,4 мільярда років тому планета виявилася покрита водою. Дослідниця визначила, що міститься в скелях води повинно було вистачити для утворення океанів завглибшки кілька сотень метрів.

Нова робота може пояснити, як життя на Землі могло зародитися вже через 600 мільйонів років після формування планети. Якщо в цей час вже з'явились океани, то розвиток живих систем помітно полегшувалося, відзначає Lenta.Ru.

Джерело: http://www.livestream.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2706 | Додав: wiktor | Теги: водна оболонка, утворення оканів, гіпотеза, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar