Головна » 2010 » Декабрь » 1 » У Венесуелі повінь
20:26
У Венесуелі повінь
Венесуела, природна стихія, повінь, Уго Чавес       Повені та зсуви, викликані проливними дощами у Венесуелі, стали причиною смерті не менше 21 людини і змусили зупинитися нафтопереробний завод, повідомляє агентство Reuters. 5,6 тис. осіб були змушені покинути свої будинки - їх затопило. У штатах Міранда (Miranda) і Фалькон (Falcon), найбільшою мірою постраждали від стихійного лиха, оголошено надзвичайний стан. В даний час президента Венесуели Уго Чавеса (Hugo Chavez) закликають оголосити надзвичайний стан по всій країні. До евакуації населення залучена армія.

За оцінками уряду, дощі, які йшли весь листопад (що виходить за межі звичайного сезону дощів), так чи інакше торкнулися більше 50 тис. чоловік. Всього вже зупинені два нафтопереробні заводи, і експорт нафти з Венесуели зараз ведеться тільки за рахунок старих запасів. На час припинився рух по одному з найбільших шосе країни. В даний час близько 1,5 тис. чоловік перебуває в таборах біженців. Вулиці багатьох міст затоплені водою і завалені гілками обвалених дерев. Зараз ведуться відновлювальні та очисні роботи.

Нагадаємо, що найстрашнішим стихійним лихом цього року стало повінь в Пакистані в серпні. Більше 100 тис. людей були змушені евакуюватися і фактично стали безпритульними. Їх будинки змило водою, знищені рибальські човни. Люди залишилися без роботи і їжі. Велика частина біженців знаходиться зараз у провінції Сіндх (Sindh), також дуже сильно постраждала від повені.

ООН неодноразово закликала західні країни допомогти Пакистану. Поки допомоги недостатньо, а гуманітарна криза в Пакистані називають «найбільшим в останні десятиліття». Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ, WHO, World Health Organization) говорить про хвороби, які розповсюджуються у постраждалих регіонах країни. Експерти очікують другу хвилю смертей від хвороб, що передаються по воді.

Уряд Пакистану заявило про те, що вартість відновлення країни після повеней може досягти $ 15 млрд. Служби ООН зібрали близько 70% від суми в $ 460 млн, що пропонується в якості екстреної допомоги. Пакистан також прийняв допомогу в розмірі $ 5 млн від сусідньої Індії.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1980 | Додав: wiktor | Теги: Венесуела, повінь, Уго Чавес, природна стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar