-->Головна » 2010 » Декабрь » 07

Глибокі ущелини Швейцарських Альп створені річками за допомогою льодовиків

forzybanit.blogspot.com
Швейцарські Альпи, ущелини, геологи, спір       Довгі роки геологи сперечаються про процеси, які призвели до формування крутих внутрішніх ущелин у широких льодовикових долинах Швейцарських Альп.

Самі U-подібні долини були створені льодовиками, ... Читати далі»

07.12.2010

Звання найбільшого вулкана Сонячної системи оскаржене

science.compulenta.ru
найбільший вулкан, всесвіт, Олімп,        Звання найбільшого вулкана Сонячної системи утримує марсіанська вершина Олімп, чия площа порівнянна з територією Томської області (бл. 300 тис. кв. Км).

Але незабаром, схоже, книгу рекордів доведеться переписувати, бо група геологів припустила, що Олімп поряд з сусідніми погаслими колегами (Арсія, гора Павлина і гора Аскрійская) н ... Читати далі»

07.12.2010

У Дніпропетровській області концерн "Южруда" буде видобувати золото

focus.ua
видобуток, золото, руда, Южруда, Дніпропетровська область     У Дніпропетровській області концерн "Южруда" буде видобувати золото. Рішення про надання спеціального дозволу на видобуток золота було прийнято на сесії депутатами Дніпропетровської облради.

Як передає телеканал "1 +1", концерн "Южруда" отр ... Читати далі»

07.12.2010

В Чилі виявили шахту, створену 12 тисяч років тому

ua.korrespondent.net
археологи, Чилі, шахта, Дієго Салазар          Археологи виявили в Чилі найдавнішу з відомих на сьогоднішній день шахт на території Південної та Північної Америки. Як повідомляє видання El Mercurio, шахта знаходиться в 1100 кілометрах на північ від столиці Чилі Сантьяго. За словами вчених, шахта використовувалася для видобутку оксиду заліза.

Відкриття було зроблено археологами з Чи ... Читати далі»

07.12.2010