Головна » 2010 » Декабрь » 7 » В Чилі виявили шахту, створену 12 тисяч років тому
07:12
В Чилі виявили шахту, створену 12 тисяч років тому
ua.korrespondent.net
археологи, Чилі, шахта, Дієго Салазар          Археологи виявили в Чилі найдавнішу з відомих на сьогоднішній день шахт на території Південної та Північної Америки. Як повідомляє видання El Mercurio, шахта знаходиться в 1100 кілометрах на північ від столиці Чилі Сантьяго. За словами вчених, шахта використовувалася для видобутку оксиду заліза.

Відкриття було зроблено археологами з Чилійського університету ще в жовтні 2008 року, але її вік до недавнього часу не був встановлений. Днями комісія з американських та польських фахівців оприлюднила результати експертизи, згідно з якими шахта була створена 12 тисяч років тому.

Було встановлено, що шахта інтенсивно розроблялася в період з десятого по друге тисячоліття до нашої ери. Оксид заліза, який добували в шахті, використовувався індіанцями як пігмент для фарбування одягу, а також у релігійних ритуалах.

Головний дослідник Дієго Салазар зазначив, що знахідка доводить найважливішу роль релігії в житті індіанців, адже оксидом заліза не торгували, не міг він використовуватися і в якості їжі.

Археологи також знайшли в шахті і на прилеглій до неї території інструменти для видобутку оксиду заліза, зроблені з каменю і раковин молюсків. За словами археолога Хермана Салінаса, всього знайдено більше тисячі інструментів, але їх число може досягти декількох тисяч.

Шахті дали назву San Ramon 15. До оприлюднення її віку найдревнішої на території Північної і Південної Америки шахтою вважалася шахта в США, вік якої складає дві з половиною тисячі років. А найдавнішою шахтою в світі вважається шахта в Південній Африці - їй близько 40 тисяч років.

Джерело: http://ua.korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1640 | Додав: wiktor | Теги: Археологи, Дієго Салазар, шахта, Чилі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar