Головна » 2010 » Декабрь » 7 » У Дніпропетровській області концерн "Южруда" буде видобувати золото
07:19
У Дніпропетровській області концерн "Южруда" буде видобувати золото
focus.ua
видобуток, золото, руда, Южруда, Дніпропетровська область     У Дніпропетровській області концерн "Южруда" буде видобувати золото. Рішення про надання спеціального дозволу на видобуток золота було прийнято на сесії депутатами Дніпропетровської облради.

Як передає телеканал "1 +1", концерн "Южруда" отримав дозвіл на геологічне вивчення породи і розробку родовища "Золота Балка", розташованого на території Солонянського району.

Будувати плани з видобування золота з українських чорноземів почали ще у 1996 році, коли прийняли державну програму "Золото України". Згідно з цим документом, до 2005 року країна мала б щорічно отримувати до 600 кілограмів золота власного видобутку. Однак відкрита трьома роками пізніше Мужіївська фабрика-рудник продемонструвала, що "копати" золото швидко не вдасться.

Навіть у найкращі роки своєї роботи фабрика-рудник не змогла наростити обсяги видобування в повні двісті кілограмів. Згодом було прийнято закон України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року". Але незважаючи на всі ці документи, держава так і не спромоглася отримати постійного стабільного видобутку золота із власних надр, хоча потенціал для цього існує.

У даному Законі головними золотоносними провінціями країни названо Карпати, Донбас та Український щит. Так, у Карпатах розвідані запаси золота становлять майже 55 тонн (на родовищах Мужіївське та Сауляк), а потенційні - близько 400 тонн. Але й це не все: на Закарпатті чималі запаси срібла (5,5 тис. тонн), свинцю (2,7 млн. тонн), цинку (5,3 млн. тонн).

Скільки ж золота "заховано" у надрах Донбасу, точно не знає ніхто, тому що геологічну розвідку держава там не проводила. За даними ж, поданими в Законі, там міститься не менше 400 тонн золота. На Українському щиті загальні золоті ресурси оцінили в 2 тис. 400 тонн. З них понад 620 тонн золота зосереджені у шести родовищах: Майське, Клинцівське, Юр'ївське, Сергіївське, Балка Золота та Балка Широка.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2645 | Додав: wiktor | Теги: видобуток, Золото, Дніпропетровська область, руда, Южруда | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar