-->Головна » 2011 » Январь » 15

Рифи врятують Пуерто-Ріко

Рифи врятують Пуерто-Ріко

    Глибоководні коралові рифи, відкриті біля узбережжя Пуерто-Ріко, дають надію на збереження унікальних острівних екосистем, повідомляє Associated Press. Відкриття було зроблено в рамках великої програми Національної океанічної та атмосферної адміністрації США (US National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) з вивчення глибоководної фауни Карибського моря.

Смуга нововідкритих рифів довжиною 19 км тягнеться вздовж південно-західного узбережжя острова Пуерто-Ріко ... Читати далі»

14.01.2011

Гольфстрім просувається на північ

    Вивчення глибоководних коралів показало, що в сімдесятих роках минулого століття тепла течія у східних берегів Канади змістилося на північ.

Увага геологів, які взяли участь у масштабному міжнародному проекті, залучив ділянку Атлантичного океану біля берегів Нової Шотландії. Тут надходять з півночі холодні води Лабрад ... Читати далі»

14.01.2011

Університет Кембриджу відкриває магістерську програму для українських студентів

Університет Кембриджу відкриває магістерську програму для українських студентів

     Університет Кембриджу цього року відкриває магістерську програму для студентів з України. Навчання проходитиме у рамках Української стипендіальної програми в Університеті Кембриджу, яку підтримує український олігарх Дмитро Фірташ, повідомляє його прес-служба. ... Читати далі»

14.01.2011

Римську імперію погубив клімат

Римську імперію погубив клімат

     Неймовірно, але, здається, факт: кілька століть кліматичної свистопляски несуть часткову відповідальність за занепад і руйнування Римської імперії.

Ульф Бюнтген зі Швейцарського федерального інституту лісівництва та ландшафтних досліджень і його колеги мають вагому причину стверджувати, що не тільки політичні кризи і вторгнення варварів визначали західноєвропейську історію впродовж останніх 2 500 років. Вчені проаналізували річні кільця 9 тис. зразків дуба, сосни і модрини з Австрії, Німеччини та Франці ... Читати далі»

14.01.2011