-->Головна » 2011 » Февраль » 03

Світова площа лісів незабаром буде зростати

Світова площа лісів незабаром буде зростати

   Через кілька років ліси на планеті знов будуть прибувати, заявив помічник генерального директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Едуардо Рохас-Бріалес на офіційному відкритті Міжнародного року лісів.

За даними чергової доповіді FAO, дерева все ще вирубуються «тривожно високими темпами», але подекуди площа лісів зростає. Попереду планети в цьому сенсі крокує Азія: 726 млн га в 2000 році і 740 млн - у 2010 ... Читати далі»

03.02.2011

У Сокільці на Південному Бузі з'явиться "Місто туристів"

У Сокільці на Південному Бузі з'явиться

   Новий готельний комплекс під найменуванням HELIOPARK Waterville, рівень якого "чотири зірки", буде повністю добудований, зданий в експлуатацію і відкритий до завершення наступного року. Він розміститься на території дуже великого парку садиби Потоцьких-Свейковських, який знаходиться в поселенні Сокілець Немирівського району Вінницької області.

На земельній ділянці, сукупна площа якої складає близько трьох гектарів, призначеній під будівництво нового готельного комплексу, в даний час розташовуються дві буд ... Читати далі»

03.02.2011

Google проведе віртуальну екскурсію по 17 музеях світу

Google проведе віртуальну екскурсію по 17 музеях світу

    Керівництво Google оголосило про запуск безпрецедентного художнього проекту Art Project. З його допомогою будь-який бажаючий може відвідати сімнадцять світових музеїв і побачити картини і твори мистецтва в високому разрешеніі.Среді учасників програми: лондонська галерея Tate, музей Тіссен-Борнемісси, нью-йоркський Метрополітен-музей, паризький Версаль, Ермітаж, Третьяковка. Всі фотографії робилися в панорамно ... Читати далі»

03.02.2011

140 років від дня народження Еугеніуша Ромера

140 років від дня народження Еугеніуша Ромера

    Сьогодні відзначається 140 років від дня народження Еугеніуша Ромера (1871–1954), відомого польського географа і картографа. Закінчив Львівський університет. Професор Львівського і Краківського університетів. Подорожував по Алясці, Північній Канаді, Південній Європі тощо. Ромер – автор і редактор багатьох географічних карт і атласів, зокрема, склав гіпсометричні карти материків, географост ... Читати далі»

03.02.2011