Головна » 2011 » Февраль » 3 » Google проведе віртуальну екскурсію по 17 музеях світу
21:13
Google проведе віртуальну екскурсію по 17 музеях світу
    Керівництво Google оголосило про запуск безпрецедентного художнього проекту Art Project. З його допомогою будь-який бажаючий може відвідати сімнадцять світових музеїв і побачити картини і твори мистецтва в високому разрешеніі.Среді учасників програми: лондонська галерея Tate, музей Тіссен-Борнемісси, нью-йоркський Метрополітен-музей, паризький Версаль, Ермітаж, Третьяковка. Всі фотографії робилися в панорамному стилі, тому побродити по віртуальних залам і розглянути тисячі картин перестало бути серйозною проблемою.
 
Як заявив віце-президент по розробках Google, Нельсон Маттоса, проект не є комерційним і не приносить компанії прибутку. «Це просто в рамках нашої філософії щодо збереження світової культурної спадщини », - повідомив Маттоса. «Ми почали цей проект 18 місяців тому з музеями з дев'яти країн ... Ми хочемо дати людям можливість нового досвіду зустрічі з творами мистецтва, а у Google немає ніяких комерційних вигод, просто у нас є технологія, яка дозволяє це реалізувати », - говорить віце-президент Google.
 
Крім того, кожен музей вибрав одну картину з колекції для зйомки в надвисокому вирішенні близько семи мільярдів пікселів. Зйомки картини за цією технологією Google зайняли майже добу.

Арт-бригада Google сподівається, що інші відомі музеї, які по-різних причин не виявили особливого бажання брати участь у проекті, приєднаються пізніше. «Для початку нам треба було на чомусь зупинитися, щоб подивитися, як це буде працювати », - говорить Маттоса.
Фото: radiomax.cv.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2184 | Додав: wiktor | Теги: Google, Art Project, музей, світ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar