-->Головна » 2011 » Март » 24

Первісні сміттєві купи могли сприяти утворенню островів на болотах

болото, сміття, острів, Флорида      Купи сміття, залишені нашими братами кілька тисяч років тому, могли зіграти роль в утворенні лісистих зон значного біологічного різноманіття на болотистих рівнинах (Еверглейдс) Флориди.

Лісові острова з торф'янистим «захисним покриттям» на 1-2 м підносяться над заболоченими околицями і займають до 40 га. На цих ділянках мешкає в два-три рази більше біологічних видів, ніж в оточуючих м ... Читати далі»

24.03.2011

У тіні глобального потепління: сім повеней за три роки

глобальне потепління, чилі, Патагонія, повінь     Люди, які живуть на берегах річки Колонія в області Айсен Чилійської Патагонії, перебувають під постійною загрозою раптового катастрофічного паводку.

З квітня 2008 року регіон пережив сім повеней - і це безпрецедентно. Кожного разу озеро Качет-2, що лежить на льодовику Колонія, протягом лічених годин викидає 200 млн м ³ води в озеро Колонія і однойменну річку, що впадає в р ... Читати далі»

24.03.2011

Древній океан містив величезні запаси метану

океан, геологічна історія, метан, протерозой     Гіпотеза про наявність величезних запасів метану в древньому океані може пояснити загадкову аномалію в історії вуглецевого циклу Землі.

Крістіан Бьеррум (Копенгагенський університет) і Дон Кенфілд (Університет Південної Данії) розробили математичну модель для вивчення події «Шурам-Вонока», що мав місце на пізньому етапі неопротерозойской ери. Справа в тому, що в деяких морськи ... Читати далі»

24.03.2011