-->Головна » 2011 » Март » 29

Землетруси не породжують один одного

Геологічна служба, США, землетрус, ланцюгова реакція, афтершок, сейсмограф    Том Парсонс з Геологічної служби США і Аарон Веласко з Техаського університету в Ель-Пасо з цифрами на руках довели те, що сейсмологи знають з особистого досвіду: землетруси не стають причиною інших землетрусів по всьому світу, хоча локальні афтершоки можливі.

Дослідники проаналізували дані за тридцять років. За цей час відбулося 205 великих земле ... Читати далі»

29.03.2011

Айсберги живлять фітопланктон

Національний науковий фонд, США, айсберг, фітоплактон, морська вода    Міждисциплінарна дослідницька група Національного наукового фонду США виявила, що, охолоджуючи і розбавляючи морські води, айсберги одночасно підвищують концентрацію хлорофілу.

До цих пір айсберги найчастіше розглядалися як пасивні елементи морського пейзажу. Насправді це самі справжні оазиси, що несуть поживні речовини, відібрані в суші, не тільки мешканця ... Читати далі»

29.03.2011

Отримано нові свідчення на користь раннього антропогенного впливу на клімат

палеоклімат, льодовиковий період, антопогенний вплив, зміна клімату    Вчені виступили з новими доказами на підтримку спірної ідеї про те, що вплив людства на клімат почалося не в період промислової революції, а тисячі років тому.

Запропонована палеокліматологами Вільямом Раддіманом з Університету Вірджинії (США) в 2003 році теорія говорить, що людська діяльність скасувала неминуче наступ чергового льодовикового п ... Читати далі»

29.03.2011