-->Головна » 2011 » Апрель » 25

Горбаті кити володіють досконалим «вбудованим компасом»

горбати кит, компас, навігація, Світовий океан    Спостереження за мігруючими горбатими китами показали, що вони пропливають до 2 000 кілометрів без зупинок, при цьому не відхиляючись від курсу більш ніж на один градус

Горбаті кити можуть похвалитися одним з найдосконаліших компасів серед тварин. Під час сезонних міграцій вони долають понад 6 500 кілометрів. Причому, як з'ясували вчені з Університету Кентербері у Новій Зеланді ... Читати далі»

25.04.2011

НАСА готує нову систему супутникового спостереження за Землею

НАСА, супутник, США, Земля, спостереження     «Першою ластівкою» програми стане апарат для моніторингу суші, Світового океану і атмосферних явищ.

Нинішнє угруповання американських дослідницьких супутників, призначених для вивчення Землі, ось-ось піде на спад: три найстаріших орбітальних апарати, відправлених на орбіту близько десяти років тому, вже виробили ресурс. Поступово всі 13 супутників, що входять до ск ... Читати далі»

25.04.2011

Мови, як і гени, родом з Африки

 Африка, походження, мова, фонетика, антопологія, лінгвістика   Відомо, що генетична і морфологічна різноманітність людей знижується в міру віддалення від Африки. Це вказує на африканське походження сучасного людства. Тепер така ж закономірність виявлена ​​в фонетиці: чим далі від Африки, тим нижче різноманітність фонем у мовах. Мабуть, це означає, що сучасні людські мови, як і генофонд, мають в основному африканськ ... Читати далі»

25.04.2011

Перша Міжнародна Конференція «Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу»

 конференція, 2011, Україна, енергетика, політика, нетрадиційний газ   20 квітня 2011 року в місті Києві розпочала роботу Перша Міжнародна Конференція «Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу», організована за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НАК «Нафтогаз України», ДК «Укргазвидобування».

Конференція присвячена висвітленню широкого кола питань щодо напрямків ... Читати далі»

25.04.2011