Головна » 2011 » Апрель » 25 » Перша Міжнародна Конференція «Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу»
09:31
Перша Міжнародна Конференція «Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу»
 конференція, 2011, Україна, енергетика, політика, нетрадиційний газ   20 квітня 2011 року в місті Києві розпочала роботу Перша Міжнародна Конференція «Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу», організована за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НАК «Нафтогаз України», ДК «Укргазвидобування».

Конференція присвячена висвітленню широкого кола питань щодо напрямків енергетичної політики України у сфері видобутку газу з нетрадиційних джерел.

Виступаючи на Конференції з вітальним словом Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко подякував усім її учасникам та наголосив, що питання видобутку газу з нетрадиційних джерел є важливим як для України, так і для всієї Європи.

«Технічна революція, яка відбулася в США, повністю змінила газову карту всього світу. Нам потрібно бути партнерами в цій роботі і бути партнерами в нових напрямках, в нових технологіях, які сьогодні вже ідуть до нас», - сказав Юрій Бойко.

Міністр зазначив, що питання видобутку сланцевого газу та вугільного метану на сьогодні вважається однією з ключових енергетичних перспектив для суспільства.

Юрій Бойко підкреслив, що українська делегація в лютому 2011 року відвідала Сполучені Штати Америки, для того, щоб вивчити яким чином американським спеціалістам вдалося досягти значних обсягів видобутку сланцевого газу.

«Американська наука дуже довго йшла до цього досвіду, і ми хочемо сьогодні залучити ці технології у себе», - сказав Юрій Бойко.

Міністр також зазначив, що Україна проводить консультації з провідними транснаціональними компаніями щодо видобутку газу з нетрадиційних джерел.

«Ми вже отримали в якості партнера з видобутку нетрадиційного газу компанію ЕксонМобіл, про що було підписано Меморандум і сьогодні вже проводяться відповідні роботи. Ми отримали пропозиції від наших колег з компанії Шелл, компанії Шеврон з різними моделями роботи, але з видобутком газу на нашій території», - сказав Міністр.

«Я вважаю, що той досвід, який вже сьогодні має суспільство по видобутку сланцевого газу, ми повинні будемо з урахуванням нашої специфіки відтворити, зробити таким чином, щоб ці технології запрацювали тут у нас», - зазначив Юрій Бойко

Міністр також підкреслив, що у вересні буде проведено ще одну конференцію з питань видобутку газу з нетрадиційних джерел, у якій візьмуть участь провідні компанії світу. В ході конференції предметно розглядатимуться питання видобутку сланцевого газу і вугільного метану в Україні.

«Ми ставимо перед собою амбітні цілі, я впевнений, що спільними зусиллями ми їх досягнемо», - підкреслив Міністр, звертаючись до учасників конференції.

«Зі свого боку ми, як Уряд, зробимо усе для того, щоб інвестиції були захищені, інвестори працювали спокійно», - наголосив Юрій Бойко.

Участь у Конференції «Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу» беруть керівники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», Державної компанії «Укргазвидобування», Міністерства екології та природних ресурсів України, Національної комісії регулювання електроенергетики України, Національної акціонерної компанії «Надра України», Академії наук України, провідні геологи, економісти галузі.

Серед учасників Конференції представники провідних газовидобувних компаній світу - Shell, Exxonmobile, Chevron, ТНК-BP, EUROGAS, Ernst & Young, а також цілого ряду міжнародних організацій, таких як Міжнародне Енергетичне Агентство, Енергетична Хартія, Американська Торговельна Палата та інших.

Конференція триватиме 20 та 21 квітня. Серед основних питань, які будуть розглянуті під час Конференції, зокрема, такі:

- Світовий досвід видобутку газу з нетрадиційних джерел;
- Розвідка та оцінка запасів нетрадиційного газу в Україні;
- Юридичний та економічний аспекти видобутку газу з  нетрадиційних джерел в Україні;
- Законодавче регулювання діяльності компаній, зацікавлених у освоєнні нетрадиційних джерел в Україні;
- Реалізація проектів щодо видобутку та утилізації газу метану;
- Залучення інвестицій та новітніх технологій у геологорозвідку і видобуток сланцевого газу в Україні;
- Екологічні аспекти освоєння нетрадиційних джерел;
- Перспективи розвитку ринку газу в Україні.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.geonews.com.ua/
Категорія: Заходи | Переглядів: 2624 | Додав: wiktor | Теги: політика, енергетика, україна, нетрадиційний газ, 2011, конференція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar