Головна » 2011 » Апрель » 25 » НАСА готує нову систему супутникового спостереження за Землею
09:41
НАСА готує нову систему супутникового спостереження за Землею
НАСА, супутник, США, Земля, спостереження     «Першою ластівкою» програми стане апарат для моніторингу суші, Світового океану і атмосферних явищ.

Нинішнє угруповання американських дослідницьких супутників, призначених для вивчення Землі, ось-ось піде на спад: три найстаріших орбітальних апарати, відправлених на орбіту близько десяти років тому, вже виробили ресурс. Поступово всі 13 супутників, що входять до складу Earth Observing System (EOS) будуть замінені апаратами National Polar-orbiting Operational Environmental Satellite System (NPOESS).

Сполучною ланкою між двома системами повинен стати NPOESS Preparatory Project (NPP). Цей спільний проект НАСА і компанії Ball Aerospace увазі запуск зонда, який здатний надавати підтримку метеорологічним службам, відстежувати зміни клімату і фіксувати антропогенні лиха, що впливають на навколишнє середовище.

Траєкторія супутника проходить над полярними областями на висоті близько 820 км, що дозволить йому спостерігати за всією поверхнею земної кулі. За день він буде 14 разів обертатися навколо планети.

На апарат встановлять п'ять приладів, які збирають 24 різних типів даних. Основним є пристрій формування зображень, що працює в різних діапазонах видимого та інфрачервоного спектрів. Інше обладнання представляє собою спеціалізовані інструменти для спостереження за станом озонового шару та розподілом енергії в атмосфері. Інформація буде передаватися на приймаючу станцію на Шпіцбергені, а звідти протягом трьох годин її зможуть отримати метеорологи і кліматологи.

Запуск NPP намічений на 25 жовтня цього року.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3727 | Додав: wiktor | Теги: Супутник, США, Спостереження, НАСА, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar