-->Головна » 2011 » Май » 17

У зоні відчуження ЧАЕС хочуть вирощувати сировину для біогазу

зона відчуження, вирощування, біогаз, біомаса   Держагентство з управління зоною відчуження спільно з українсько-бельгійським підприємством з вирощування та використання біомаси PhytoFues Investments має намір провести експеримент з використання Чорнобильської зони відчуження для отримання біомаси.
   "Ми хотіли б завершити основні польові дослідження протягом року", - сказав заступник голови держаг ... Читати далі»

16.05.2011

У Казахстані на узбережжі виявили 48 мертвих тюленів

загибель, тюлень, Казахстан   У Казахстані в прикаспійської Мангістауської області в районі водозахисної дамби родовища Каламкас виявлені 48 мертвих тюленів.
   Як повідомив директор неурядової установи "Еко" Мангістау Кирило Осін, 11 травня було виявлено 48 тушок в районі водозахисної дамби родовища Каламкас, з них 43 дорослих особини і 5 молодих.
   "Працівники ветеринарної служби пров ... Читати далі»

16.05.2011

У Ялті наукова еліта обговорила проблему міжнародних конфліктів

вчені, семінар, Ялта, конфлікти, міжнародний, етнічний  У Ялті (Лівадія) 12-15 травня проходив ювілейний 10-й щорічний семінар за участю керівників міжнародних дослідницьких центрів, аналітиків, науковців, викладачів вищих навчальних закладів та інших експертів. Організаторами заходу стали Таврійський національний університет імені Вернадського, Норвезька Гуманістична асоціація, Кримське відділення товариства конфлікто ... Читати далі»

16.05.2011

Озоновий шар над Антарктидою пішов на поправку

озон, озонова діра, Антарктида, глобальні проблеми, клімат   Озоновий шар над Антарктидою відчуває себе прекрасно, і дірка може затягнутися на десять років раніше, ніж розраховували вчені.
  Озонова діра, вперше виявлена ​​в 1985 році, була незабаром асоційована з хлорфторвуглеці (ХФВ), які проводяться в основному в Північній півкулі, але в результаті атмосферних потоків концентруються над Південним полюсом ... Читати далі»

16.05.2011