Головна » 2011 » Май » 17 » У Ялті наукова еліта обговорила проблему міжнародних конфліктів
22:21
У Ялті наукова еліта обговорила проблему міжнародних конфліктів
вчені, семінар, Ялта, конфлікти, міжнародний, етнічний  У Ялті (Лівадія) 12-15 травня проходив ювілейний 10-й щорічний семінар за участю керівників міжнародних дослідницьких центрів, аналітиків, науковців, викладачів вищих навчальних закладів та інших експертів. Організаторами заходу стали Таврійський національний університет імені Вернадського, Норвезька Гуманістична асоціація, Кримське відділення товариства конфліктологів Україні, Мережа культурного обміну і міжетнічної довіри, Інформаційно-аналітичний центр "Вектор-Південь".
   У цьому році в роботі семінару взяли участь понад 70 вчених з України, Росії, Білорусі, Казахстану, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Данії, Індії і США.
   Як пояснюють організатори, вони вибрали темою семінару 2011 року "Етнічність і влада: міжнародні конфлікти, тероризм та нові загрози глобальної безпеки" через посилення в останні роки ідеологічних, культурних протистоянь як у світі, так і в Україну. Представники провідних вищих навчальних закладів та науково-дослідних інститутів України та зарубіжних країн виступили з науковими доповідями за вказаною темою. Як відзначив старший науковий співробітник Інституту сходознавства Російської Академії наук Бадерхан Фасіх, на семінарі прозвучало багато нових ідей і свіжих поглядів на проблему, є наукові оцінки і прогнози, які необхідно застосувати на практиці. Особливо символічно, що даний семінар вже в десятий раз проходить в Криму біля Лівадійського палацу, в якому в ХХ столітті Сталін, Рузвельт і Черчілль ухвалили доленосні для світу рішення.
   На думку президента Центру Близькосхідних досліджень Олександра Богомолова, ялтинський міжнародний семінар є чудовою можливістю для експертів різних країн зустрітися в Україну для обміну досвідом. "Експерти формують громадську думку", - підкреслив він. У теж час, провідний експерт Женевського центру демократичного контролю збройних сил Девід Лоу вважає, що в України, на відміну від його батьківщини Швейцарії, політики і чиновники невиправдано мало уваги приділяють подібних серйозних заходів. "У вас існує великий розрив між експертами та представниками влади, а вони повинні стати ближчими. Участь у таких семінарах могло б допомогти їм зблизитися заради створення демократичного, розвиненого суспільства в Україні. Я приїхав до Ялти на цей семінар почути дискусію на високому рівні, дізнатися для себе багато нового і цікавого - і я залишився дуже задоволений рівнем проведення семінару ", - сказав він.
  Керівник семінару професор Таврійського національного університету Тетяна Сенюшкіна говорить, що організатори сподіваються надалі розширити цей захід, залучаючи ще більше експертів і запрошуючи політиків, чиновників, бізнесменів різних країн.
Фото: yalta.crimeahouses.com.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1847 | Додав: wiktor | Теги: Міжнародний, конфлікти, етнічний, Ялта, семінар, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar