Головна » 2011 » Май » 17 » У зоні відчуження ЧАЕС хочуть вирощувати сировину для біогазу
22:26
У зоні відчуження ЧАЕС хочуть вирощувати сировину для біогазу
зона відчуження, вирощування, біогаз, біомаса   Держагентство з управління зоною відчуження спільно з українсько-бельгійським підприємством з вирощування та використання біомаси PhytoFues Investments має намір провести експеримент з використання Чорнобильської зони відчуження для отримання біомаси.
   "Ми хотіли б завершити основні польові дослідження протягом року", - сказав заступник голови держагентства Микола Проскура.
  Суть експерименту полягає у вирощуванні на сільгоспземлях, що входять в зону відчуження, проса прутовидного - багаторічної рослини, що не потребує щорічного перепосева - для одержання біомаси, яку можна буде спалювати на теплових електростанціях або отримувати з неї біогаз, передає Новий регіон.
  Технологія запропонована відповідним СП, яке і має намір інвестувати його проведення. Зола, яка буде отримана після спалювання відповідної сировини і містить радіонукліди, буде цементувати і зберігатися в спеціальному сховищі зони відчуження ЧАЕС.
Фото: rian.com.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1875 | Додав: wiktor | Теги: біогаз, біомаса, зона відчуження, вирощування | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 1
avatar
1 TaRaS_R • 23:31, 16.05.2011
незнаю чи це добра ідея.....
ComForm">
avatar