-->Головна » 2011 » Май » 21

Україна потрапила до числа найбільш корумпованих країн Європи

хабар, рейтинг, Україна, корупція, корпоратив, шахрайство, хабарництво   Широке поширення корупції і хабарництва в Україні визнали 91% підприємців, опитаних аудиторською компанією Ernst & Young.
  За цим показником країна зайняла 24-е, передостаннє місце в Європі, пише "Комерсант-Україна".
  Компанія Ernst & Young представила дослідження корпоративного шахрайства і корупції в країнах Європи ... Читати далі»

21.05.2011

Сміття може рухатися вгору по водоспаду

водоспад, сміття, рух, вода  Досить дрібні частинки, присутні в резервуарі, здатні підніматися нагору по водоспаду, опинятися в каналі і рухатись по ньому проти течії.
  У рамках роботи вчені чисельно моделювали потік води у вузькому каналі довжиною 62 міліметра у формі напівциліндра з радіусом 20 міліметрів, який закінчувався над великим резервуаром з водою. На кінці каналу утворювався водоспад висотою близько ... Читати далі»

21.05.2011

Виявлена найстаріша шахта Америки

 шахта, археологія, Америка, Чилі  Археологи виявили в Чилі вироблення оксиду заліза, якій 12 тис. років, - найстаріший доказ існування організованої видобутку корисних копалин в Північній і Південній Америках.
  Група дослідників на чолі з Дієго Салазаром з Чилійського університету знайшла 40-метрову траншею поблизу прибережного міста Тальталь в північній частині країни. Її викопали представники культури У ... Читати далі»

21.05.2011

Внутрішнє ядро ​​Землі не тільки охолоджується, але і нагрівається

 ядро, Земля, геофізика, плавлення, кристалізація  Внутрішнє ядро ​​Землі одночасно плавиться і кристалізується через циркуляції тепла в вищерозміщеної мантії, стверджують дослідники з Університету Лідса (Великобританія), Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США) і Індійського технологічного інституту.
  «Походження магнітного поля Землі залишається загадкою, - пояснює співавтор дослідже ... Читати далі»

21.05.2011

Небо розповість про Землю

 небо, Земля, Фукусіма, атмосфера  Атмосфера над епіцентром землетрусу, що потряс Японії 11 березня 2011 року, змінювалася незвичайні зміни в дні, що передували катастрофі, повідомляє LiveScience.com з посиланням на нове дослідження співробітників університету Чапмана (Chapman University), США.
   Втім, дослідження ще не опубліковано в жодному науковому журналі і не пройшло рецензування у авторитетних ... Читати далі»

21.05.2011