-->Головна » 2011 » Июнь » 03

В Антарктиді знайдено фіорди

Антарктида, карта, фіорд, льодовиковий щит    Група вчених з Австралії, Великобританії і США приступила до вивчення Східного антарктичного льодовикового щита - найбільшого льодовикового масиву в світі. Фахівців цікавить перш за все питання про те, як скельна порода спрямовує формування льодовика і як сама змінюється під його впливом.
   «Історія ... Читати далі»

03.06.2011

Гребля важливіша індіанців

індіанці, Бразилія, гребля, амазонка, річка   Бразильське агентство із захисту навколишнього середовища (Ibama) підтримало будівництво греблі на річці Амазонка, проти якого виступають екологи і корінне населення прибережних районів, повідомляє BBC News. Представники агентства заявляють, що був проведений скрупульозний аналіз того, як зведення греблі вплине на навколишнє середовище. Уряд Бразилії стве ... Читати далі»

03.06.2011

Масаї-Мара позбавляється мешканців

Масаї-Мара, Кенія, Африка, національний парк, популяція   За останні три десятиліття в національному парку Масаї-Мара, Кенія, значно порідшали популяції багатьох видів тварин. Про це свідчать результати дослідження, проведеного співробітниками університету Гугенхайма (University of Hohenheim), Німеччина, та їхніми колегами з кенійського міжнародного інституту досліджень домашньої худоби (International ... Читати далі»

03.06.2011

285 років від дня народження Джеймса Геттона

Джеймс Геттон, походження Землі, геолог, плутонізм, Теорія Землі   Сьогодні відзначається 285 років від дня народження Джеймса Геттона (Хаттона; 1726-1797), шотландського натураліста-геолога, основоположника плутонізму – напряму у геології, послідовники якого вважали, що основну роль у геологічній історії Землі відігравали внутрішні сили. Довів інтрузивне походження гранітів.
    Джеймс Га ... Читати далі»

03.06.2011