Головна » 2011 » Июнь » 3 » Масаї-Мара позбавляється мешканців
08:06
Масаї-Мара позбавляється мешканців
Масаї-Мара, Кенія, Африка, національний парк, популяція   За останні три десятиліття в національному парку Масаї-Мара, Кенія, значно порідшали популяції багатьох видів тварин. Про це свідчать результати дослідження, проведеного співробітниками університету Гугенхайма (University of Hohenheim), Німеччина, та їхніми колегами з кенійського міжнародного інституту досліджень домашньої худоби (International Livestock Research Institute).
  Зокрема, встановлено, що чисельність чернопятих антилоп, бородавочників, жирафів, антилоп топи і конгоні скоротилася на 70%. Ще менше цих тварин залишилося за межами заповідника, в якому вже зовсім зникли дикі собаки і буйволи, повідомляє BBC News. Зате кількість худоби, який пасеться на території парку, збільшилося на 1100%, хоча випас там вважається незаконним. Експерти говорять, що саме вибухове зростання числа пасущегося домашнього худоби в Масаї-Мара став основною причиною зникнення диких тварин.
   Дослідження також показало, що з 13 вивчених видів тварин, за межами Масаї-Мара майже не постраждали популяції страусів і слонів. А всередині парку тільки страуси, антилопи канна і газелі Гранта продемонстрували ознаки відновлення чисельності популяцій за останнє десятиліття.
   Нагадаємо, що Масаї-Мара займає площу в 1510 кв. км. Він розташований в гігантській Східно-Африканської рифтової системі, що тягнеться від Червоного моря до Південної Африки. Ландшафти Масаї-Мара - це трав'яниста савана з гаями акацій в південно-східній частині.
   Парк Масаї-Мара відомий щорічної міграцією антилоп-гну у вересні та жовтні. Під час міграції за Масаї-Мара переміщуються понад 1,3 млн гну. Подивитися на це щорічно приїжджають сотні тисяч туристів зі всього світу.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2174 | Додав: wiktor | Теги: національний парк, Масаї-Мара, Кенія, популяція, африка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar