-->Головна » 2011 » Июнь » 08

Сьогодні Всесвітній день океанів

Всесвітній день океанів, ООН, Всесвітній день океанів  Сьогодні відзначають Всесвітній день океанів. Відзначається згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 12 лютого 2009 р. з ініціативи учасників Міжнародного саміту з довкілля у Ріо-де-Жанейро (1992) і аналогічного форуму в Йоганнесбурзі (2003).
   Всесвітній день океанів — всесвітній день боротьби за збереження біорізноманіття мешканців морських г ... Читати далі»

08.06.2011

Літо з кожним роком ставатиме все гарячіше

літо, спека, стенфорд, кліматологи, прогноз  До середини століття навіть найхолодніше літо буде жаркіше, ніж саме тепле літо за попередні 50 років.
  Середні літні температури в найближчі десятиліття будуть неухильно підвищуватися через глобальне потепління. Про це йдеться в доповіді дослідників Стенфордського університету.
  Кліматичні зміни у найближчі 60 років торкнуться середніх широт - Європи, Кита ... Читати далі»

08.06.2011

За ніч блискавка вдарила Данію майже 18 тисяч разів

Данський метеорологічний інститут, ДМІ, Данія, гроза, блискавка   Майже 18 тисяч (17702) ударів блискавки було зафіксовано під час грози, що вибухнула в Данії сьогодні вночі. Про це повідомив Данський метеорологічний інститут (ДМІ).
 Головний удар обрушився на острів Зеландію, на якому знаходиться столиця Копенгаген. Тут пройшли також зливові дощі. Через розрядів блискавки згоріли декілька будинків. Згідно ... Читати далі»

08.06.2011

Медузи виснажують морські екосистеми

екосистема, Світовий океан , море, медуза   Органічні речовини, що складають тіло медузи, настільки сильно збагачені вуглецем, що бактерії, які переробляють органіку, змушені перетворювати її на вуглекислий газ. Таким чином, поживні речовини, поглинені медузою, виявляються недоступні для інших членів екосистеми.
  Медузи - дивно ненажерливі хижаки, якими до того ж гидує більшість мешканців моря. Все, що з'ї ... Читати далі»

08.06.2011

Складено карту флуоресценції рослин світу

Центру космічних польотів ім. Годдарда, НАСА, флуоресценція, карта   Співробітники Центру космічних польотів ім. Годдарда НАСА підготували новаторську карту флуоресценції рослин.
   Сьогодні більшість супутникових даних про стан флори надходить завдяки показнику «зеленого», заснованому на відбитому, а не флуоресцентному світлі. Зеленість зазвичай зменшується в результаті посухи, заморозків та ... Читати далі»

08.06.2011