Головна » 2011 » Июнь » 8 » Сьогодні Всесвітній день океанів
07:54
Сьогодні Всесвітній день океанів
Всесвітній день океанів, ООН, Всесвітній день океанів  Сьогодні відзначають Всесвітній день океанів. Відзначається згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 12 лютого 2009 р. з ініціативи учасників Міжнародного саміту з довкілля у Ріо-де-Жанейро (1992) і аналогічного форуму в Йоганнесбурзі (2003).
   Всесвітній день океанів — всесвітній день боротьби за збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і стабільну екологічну ситуацію в океанах.
  Історія
   На Міжнародному саміті на вищому рівні, який пройшов в 1992 році в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), було запропоноване нове свято — Всесвітній день океанів (en:World Ocean Day). З цього часу свято відзначається всіма, хто має навіть найвіддаленіше відношення до Світового океану. У цей день співробітники багатьох зоопарків, акваріумів, дельфінаріїв координують свої зусилля, щоб боротися за збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і стабільну екологічну обстановку. У 2008 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила, починаючи з 2009 відзначати свято офіційно.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://presscenter.ukrinform.ua, http://uk.wikipedia.org
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3501 | Додав: wiktor | Теги: Всесвітній день океанів, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar