-->Головна » 2011 » Июль » 09

На карті світу з'явилась нова держава

 Африка, Світ, Карта, Держава, Південний Судан Після більш ніж 20-річної громадянської війни Південний Судан проголошує незалежність. Найбільша за територією країна Африки формально поділяється на дві частини - арабський мусульманський північ і населений чорношкірим населенням переважно християнський Південь.
  Незалежність Південний Судан проголосив на підставі січневого референдуму. Тоді 99% населення ви ... Читати далі»

09.07.2011

У Херсоні відкрилася виставка фотографій «Заповідна Україна»

 Херсон, ПРООН , виставка, Заповідна Україна 7 липня 2011 року організаторами програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні, Державної служби заповідної справи України та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація природоохоронних територій України» за підтримки компанії «Самсунг Електроніко Україна» та Українського товариства охорони природи урочисто відкрито в місті Херсоні, виставку кращих фотографій зап ... Читати далі»

09.07.2011

Підживлення океану залізом благотворно позначається на глибоководному житті

 залізо, світовий океан, глобальне потепління, життя  Геоінженерні проекти щодо уповільнення глобального потепління за допомогою штучного підживлення океану залізом матимуть серйозні наслідки для глибоководних екосистем, вважає група британських дослідників.
   Більшість учених вважає, що швидке зростання атмосферної двоокису вуглецю (в основному в результаті спалювання викопного палива) призводить до ... Читати далі»

09.07.2011

Земля перестала «худнути» через танення льодовиків

 діаметр, Земля, сила Кореоліса , екватор, полюс  Давно відомо, що Земля не така вже правильна сфера. Обертаюча сила змушує планету товстіти в талії. Людина, що стоїть на Північному полюсі, на 21 км ближче до центру Землі, ніж той, хто перебуває на екваторі.
  В останні роки ця різниця неухильно скорочувалася - приблизно на 7 мм за десять років. Так планета поступово відходила від льодовикового періоду, яки ... Читати далі»

09.07.2011

Плюм підштовхнув Індію до Азії

 тектоніка, літосферні плити, Плюм, Індфйська, Африканська, континент Нерегулярність руху Індійської та Африканської тектонічних платформ змусила вчених припустити, що потоки гарячої породи, що піднімаються з глибин планети, здатні впливати на швидкість літосферних плит.
  Близько 68 млн років тому платформа, на якій стоїть Індійський субконтинент, перебувала на північний схід від Мадагаскару, відсув ... Читати далі»

09.07.2011