-->Головна » 2011 » Июль » 22

Названа причина другого вимирання в історії Землі

клімат, земля, вимирання, геологічна історія, органічний світ    Друге в історії Землі масове вимирання було викликано викидом в атмосферу Землі величезних обсягів метану і подальшою зміною клімату.
   Історія життя на Землі налічує п'ять найбільших, або масових вимирань, найбільш «недавнє» з яких, Крейдово-Палеогенове, приблизно 65,5 млн. років тому призвело до загибелі динозаврів. Друге за ... Читати далі»

22.07.2011

Новий квазар нашого всесвіту

квазар, Всесвіт, телескоп, астроном    Вірніше не такий  вже й новий, просто недавно виявлений. Астрономи вдивився в новий телескоп, і в глибинах нашого Всесвіту, здивовано виявили найвіддаленіший новий квазар з усіх, знайдених раніше. Серцем цього квазара є величезна чорна діра, масою в 2 мільярди мас Сонця, а з'явився цей квазар 12.9 мільярдів років тому, коли, як припускають вчені, Всесвіт тільк ... Читати далі»

22.07.2011

На Луганщині відбувся ІІІ щорічний конкурс юних лісівників

Луганщина, конкурс, лісівники  Підведено підсумки ІІІ Луганського обласного конкурсу юних лісівників і юних лісничих, що проводився у липні на базі екологічного табору Луганського  обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Станично-Луганського району, повідомляє Держуправління ОНПС Луганської області.
  Учасниками конкурсу стали 4  команди юних лісівників  Слов’ян ... Читати далі»

22.07.2011