-->Головна » 2011 » Июль » 27

Битва за Дунай

 Мормуль, ЕСПОО, Дунай, дельта, канал, судноплавство  Україна офіційно відстояла право на експлуатацію власного каналу в дунайській дельті. Тим самим Київ може не тільки пожвавити порти на Дунаї, а й стати найсильнішим гравцем у регіоні.
  Румунам ледве вдається виявляти стриманість. На червень цього року було намічено п'яте засідання сторін Конвенції Еспоо, на якому Румунія планува ... Читати далі»

27.07.2011

Залежність людства від атомної енергетики зростатиме

 Японія, атомна енергетика, АЕС  Юкія Амано (Yukiya Amano), глава Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ), заявив, що криза в Японії не стане початком кінця атомної ери, повідомляє BBC News. Навпаки, він вважає, що з роками залежність людей від ядерної енергетики буде тільки рости, оскільки в багатьох країнах вважають, що атомна енергія допоможе в боротьбі з глобальним потеплінням.
  У понеділок, ... Читати далі»

27.07.2011

І знову на пошуки зниклих полярників

 полярники, Геогргій Брусилов, Арктика, пошуки, експедиція  Російські полярні дослідники, які в минулому році вели в Арктиці пошуки слідів зниклої майже 100 років тому експедиції Георгія Брусилова (її доля лягла в основу сюжету відомого роману Каверіна «Два капітани»), повернулися в Заполяр'я для продовження пошуків. Дві групи експедиції клубу «Жива природа» стартували в четвер з Воркути і Архангельська. Обидві групи з ... Читати далі»

27.07.2011

130 років від дня народження Миколи Миколайовича Баранського

   Сьогодні відзначається 130 років від дня народження Миколи Миколайовича Баранського (1881–1963), російського географа. Член-кореспондент АН СРСР, Герой Соціалістичної Праці, лауреат Державної премії СРСР (1952). Автор праць з економічної географії, економічної картографії, методики викладання географії.
   Микола Микола́йович Баранський (*27 липня 1881, Томськ — †29 листопада 1963, ... Читати далі»

27.07.2011