Головна » 2011 » Июль » 27 » Залежність людства від атомної енергетики зростатиме
12:49
Залежність людства від атомної енергетики зростатиме
 Японія, атомна енергетика, АЕС  Юкія Амано (Yukiya Amano), глава Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ), заявив, що криза в Японії не стане початком кінця атомної ери, повідомляє BBC News. Навпаки, він вважає, що з роками залежність людей від ядерної енергетики буде тільки рости, оскільки в багатьох країнах вважають, що атомна енергія допоможе в боротьбі з глобальним потеплінням.
  У понеділок, 25 липня, Амано відвідав атомну станцію «Фукусіма-1» вперше з моменту аварії. З моменту катастрофи було піднято питання про майбутнє ядерної енергії. Зокрема, Німеччина озвучувала плани про повну відмову від атомної енергетики, а Наото Кан (Naoto Kan), прем'єр-міністр Японії, також говорив про «Японії без атома».
  Після зустрічі з Каном пан Амано заявив, що кількість атомних реакторів буде рости, але, можливо, не так швидко, як раніше. «Деякі країни на кшталт Німеччини переглядають свою політику в галузі ядерної енергії, однак більшість все ще вважає, що їм необхідні нові реактори для боротьби з глобальним потеплінням», - розповів журналістам пан Амано.
  Офіційні особи з МАГАТЕ заявили, що на зростання залежності людини від атомної енергії вплинуло те, що Китай і Індія активно просувають свої нові енергетичні програми. У 2009 році було розпочато будівництво 12 ядерних реакторів, 9 з яких розташовувалися в Китаї.
  Нагадаємо, що землетрус магнітудою 9.0, що відбулося 11 березня близько берегів Японії, викликало хвилю цунамі, яка затопила міста, розташовані на південно-східному березі країни, викликала відключення електрики і пошкодила систему охолодження ядерних реакторів АЕС «Фукусіма-1». На станції сталася серія вибухів і пожежа, вийшли з ладу системи охолодження трьох з шести реакторів, крім того, виявилася пошкоджена оболонка другий реактор, що призвело до витоку радіації. Після вибухів на АЕС з довколишніх районів було евакуйовано понад 80 тис. жителів. З моменту катастрофи пройшло вже більше трьох місяців, але витік радіоактивних матеріалів з АЕС все триває.
  Японія визначила рівень небезпеки на АЕС «Фукусіма-1» як 7-й, тобто максимальний, поставивши його за кількістю випромінювань, що викидаються в атмосферу і море, в один ряд з Чорнобильською катастрофою 1986 року - найстрашнішою ядерною катастрофою в історії людства.
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1736 | Додав: wiktor | Теги: Японія, атомна енергетика, АЕС | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar