-->Головна » 2011 » Август » 09

В Україні почнуть видобувати золото

    Цього року на Західній Україні та в Кіровоградській області почнеться промисловий видобуток золота.
   Про це в інтерв'ю "Делу" розповів голова Державної служби геології і надр Едуард Ставицький.
   "Україна ... володіє близько 2,5-3 тисячами тонн золота. Це родовища в Карпатах - близько 400 тонн, Великий Донбас близько 500 тонн, ресурс Кіровоградської, Дніпропетровської областей, ... Читати далі»

09.08.2011

Українські ВНЗ в оновленому рейтингу Webometrics Ranking of World’s Universities

 Webometrics, ВНЗ, рейтинг, Україна29 липня 2011 року представлено оновлений рейтинг Webometrics Ranking of World’s Universities (Cybermetrics Lab, National Research Council, Spain), що відображає ступінь інтеграції будь-якого наукового закладу в "світову павутину".
   Webometrics укладається за спеціальною методикою, розробленою у відповідності до Берлінських принципів рейтингування вищих навчаль ... Читати далі»

09.08.2011

Над тихоокеанським островом Ніуе вибухнув метеорит

 вибух, метеорит, Тихий океан, острів, Ніуе  Астрономи з новозеландської обсерваторії пояснили причину гучного звуку, що збудив остров'ян.
  Вночі 3 серпня на жителів Ніуе, тихоокеанського острова вулканічного походження, потривожив дуже гучний звук, який було чути і в селищі Лакепа на північно-західному узбережжі, і в селі Аваселе на південно-східному (острів має в поперечнику приблизно 20 км).
&nb ... Читати далі»

09.08.2011

Відмовитися від викидів вуглекислого газу все одно доведеться, і зараз це зробити дешевше

 екологія, шкідливі викиди, комп'ютерна модель, вуглекислий газ  Нова комп'ютерна модель показала: якщо людство не хоче, щоб до 2100 року рівень вуглекислого газу в атмосфері підвищився більш ніж на 35% порівняно з показником-2005, найдешевший спосіб зробити це - скоротити викиди.
   Це означає більше АЕС та альтернативних джерел енергії, більше електрокарів, більше лісів, а також утилізацію виробленого ... Читати далі»

09.08.2011

Доведено спорідненість між частинами Північної Америки й Антарктиди

 Земля Котс, гори Франкліна, Північна Америка, Антарктида  Міжнародна група дослідників виявила переконливі докази на користь того, що деякі частини Північної Америки й Антарктиди були з'єднані ще 1,1 млрд років тому, задовго до утворення зверхконтиненту Пангея.
  «Я можу відправитися на прогулянку в гори Франкліна на заході Техасу і постояти там поруч з антарктичною Землею Котса, - говорить керівник групи С ... Читати далі»

09.08.2011

Мінприроди залучає бразильські інвестиції

 Мінприроди, Золочевський, україна, Бразилія, інвестиції  9 серпня міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський зустрівся з послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло. Головна тема зустрічі: перспектива залучення бразильських інвестицій в українську геологію та можливість створення спільних підприємств з виробництва біопалива. «Бразилія є одним зі світови ... Читати далі»

09.08.2011