-->Головна » 2011 » Август » 13

На Шрі-Ланці проведуть перепис слонів

 Шрі-Ланка, перепис, слон, природоохорона служба На острові Шрі-Ланка проведуть перепис всіх слонів, повідомляє Agence France-Presse.
  Як відзначає агентство, до перепису будуть підключені близько чотирьох тисяч волонтерів і військових. Вони обстежують всі національні парки і заповідники в пошуках слонів і зроблять відповідні записи в документах, підготовлених до перепису. Старт першої в історії держави офіційн ... Читати далі»

13.08.2011

На Алясці вивергається вулкан

 виверження, вулкан, Аляска, Клівленд На безлюдному острові Чугінадак, який адміністративно відноситься до американського штату Аляска, почав вивергатися вулкан Клівленд. Цей вулкан вважається одним з найактивніших у світі, повідомляє Associated Press.
  Виверження Клівленда виглядає як повільне вилив магми, формує лавовий купол, а не як бурхливе виверження з вибухами і викидами попелу.
  Поки лава залиш ... Читати далі»

13.08.2011

Транспортування айсбергів заради прісної води реальне

 айсберг, транспортування, Жорж Мугін, прісна вода Так принаймні вважає французький інженер і підприємець Жорж Мугін, який теоретично довів ефективність буксирування крижаних гір з полярних районів у субтропіки.
  Ідея комерційного перевезення айсбергів виникла в 70-х роках, коли пан Мугін, полярний дослідник Поль-Еміль Віктор і саудівський принц Мохаммед аль-Фейсал заснували компанію Iceberg Transport Inter ... Читати далі»

13.08.2011