Головна » 2011 » Август » 13 » На Алясці вивергається вулкан
09:05
На Алясці вивергається вулкан
 виверження, вулкан, Аляска, Клівленд На безлюдному острові Чугінадак, який адміністративно відноситься до американського штату Аляска, почав вивергатися вулкан Клівленд. Цей вулкан вважається одним з найактивніших у світі, повідомляє Associated Press.
  Виверження Клівленда виглядає як повільне вилив магми, формує лавовий купол, а не як бурхливе виверження з вибухами і викидами попелу.
  Поки лава залишається всередині вершинного кратера. Але коли лавовий купол виросте настільки, що лава почне витікати з кратера, можуть початися вибухи, що супроводжуються викидами попелу стовпів, тобто ситуація стане набагато більш небезпечною.
  Останні спостереження за кількома вулканами показують, що лавовий купол може рости від кількох тижнів до місяців. Вулканологи збираються спостерігати за вулканом, аналізуючи супутникові знімки та фотографії, зроблені з пролітають літаків. Організовувати спеціальний політ до вулкану поки не планується.
   Нагадаємо, що 3 серпня на Гаваях почалося виверження ще одного з найактивніших вулканів в світі - пологої щитоподібної гори Кілауеа (Kilauea), висота якої становить 1247 м. Вчені припускають, що найближчим часом можуть ожити найближчі «сусіди» Кілауеа - вулкани, розташовані на території національного природного парку «Гавайські вулкани».
  А на Камчатці тим часом активізувався вулкан Шивелуч, він викинув попіл з газом на висоту 7 км над рівнем моря. З вулкана сходять розпечені лавини, а в його кратері спостерігається термальна аномалія. Помаранчевий код небезпеки для авіації присвоєно Шивелуч, а також вивергається вулкану Каримський. Не вщухає поки і ще один камчатський вулкан - Кизим.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2239 | Додав: wiktor | Теги: Клівленд, виверження, аляска, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar