-->Головна » 2011 » Август » 16

Нафта розлилася в Північному морі на свердловині Shell

  нафта, Північне море, аварія, витік, Shell У Північному морі, в 180 кілометрах від узбережжя Шотландії, на одній з нафтових свердловин компанії Shell, стався витік нафти.
  Про це повідомив у п'ятницю ввечері офіційний представник компанії. За його даними, видобуток на аварійній свердловині зупинений, розлив нафти майже припинився.
  Яка кількість нафти вилилося в море, поки неясно. У рай ... Читати далі»

16.08.2011

Суд в Гаазі висловив думку про правомірність Декларації незалежності Косова

  Косово, суд, Гааага, сепаратизм, геополітика, Сербія Міжнародний Суд в Гаазі висловив свою думку, згідно з якою декларація про незалежність Косово не суперечить нормам міжнародного права, але проблему албанського сепаратизму і права на самовизначення суд не розглядав.
   Міжнародний Суд в Гаазі оголосив вчора вдень думку, згідно з якою самопроголошення незалежності Косово не є порушенням норм міжна ... Читати далі»

16.08.2011

Мінприроди готується до запровадження екологічного аудиту

  2012, Злочевський, Мінприроди, екологічний аудит У 2012 році Мінприроди планує запровадити обов’язковий екологічний аудит для промислових підприємств. Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський повідомив, що наразі міністерство завершує розробку методики проведення екологічного аудиту.
   «Переконаний, що ця ініціатива не зустріне опору з боку власників промислових підприємств, - відзна ... Читати далі»

16.08.2011

Petrobras готова інвестувати в розробку шельфу Чорного моря

  Злочевський, інвестиції, шельф, Чорне море, нафта, Бразилія, Petrobras Державна нафтогазова компанія Бразилії Petrobras готова інвестувати в розробку української частини шельфу Чорного моря
   Про це повідомив посол Федеральної Республіки Бразилія в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло в ході зустрічі з Міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським.
   За даними пр ... Читати далі»

16.08.2011

100 років від дня народження Андрія Олексійовича Трофимука

  Трофимук, геолог, Баку, Сибір, РАН  Сьогодні відзначається 100 років від дня народження Андрія Олексійовича Трофимука (1911–1999), російського геолога, одного з засновників Сибірського відділення РАН, академіка РАН. Досліджував поклади нафти в Західному і Східному Сибіру. Першим з геологів був удостоєний звання Героя Соціалістичної Праці. Лауреат Державної премії СРСР (1946, 1950), Державної премії РФ ... Читати далі»

16.08.2011