-->Головна » 2011 » Сентябрь » 08

Індонезія не стоїть на місці

 Індонезія, землетрус, Суматра, поштовхНа західному узбережжі індонезійського острова Суматра стався потужний землетрус. Геологічною службою США було зафіксовано поштовх магнітудою 6,6 приблизно в 100 кілометрах на північний захід від міста Медан на глибині приблизно 110 кілометрів. Епіцентр землетрусу знаходився занадто глибоко, щоб утворилося цунамі. Про це повідомляє AP
  Поштовх, ... Читати далі»

08.09.2011

Техас у вогні

 катастрофи, природні явища, лісові пожежі, ТехасЛісові пожежі, розбушувалися штаті Техасі, США, знищили вже тисячу будинків. Найбільший з них в окрузі Бастроп (Bastrop) поширився на територію шириною 26 км і вийшов з-під контролю три дні тому, спопеливши 600 будівель і убивши двох чоловік. На сході штату у вогні загинули ще двоє, повідомляє BBC News.
  За словами губернатора Техаса Ріка Пе ... Читати далі»

08.09.2011

Світова вітроенергетика зростає стабільними темпами

 вітер, вітроенергетика, ВЕС, зростання Всесвітня асоціація вітроенергетики опублікувала піврічний звіт за 2011 рік: приріст приблизно такою ж, як за той же період рік тому.
  В цілому в першій половині с. р. додалося 18 405 «вітрових» МВт (в минулому - 16 тис МВт.).
  Не дивно, що на частку Китаю припав величезний шматок - 8 тис. МВт нової ветромощності (до речі, рекорд перше півріччя). США д ... Читати далі»

08.09.2011

В Антарктиці очікується нашестя страшних хижаків

 глобальне потепління, рак-самітник, Антарктика, Антарктичний півострів Морське дно, навколо Антарктичного півострова, перебуває під загрозою нападу ненаситного рака-самітника.
  Зловмисник - яскраво-червоний глибоководний хижак - марширує в ногу з глобальним потеплінням.
  Систематики виділили це ракоподібне всього п'ять років тому, позначивши як Neolithodes yaldwyni і помістивши серед 120 інших видів сі ... Читати далі»

08.09.2011