Головна » 2011 » Сентябрь » 8 » Індонезія не стоїть на місці
09:44
Індонезія не стоїть на місці
 Індонезія, землетрус, Суматра, поштовхНа західному узбережжі індонезійського острова Суматра стався потужний землетрус. Геологічною службою США було зафіксовано поштовх магнітудою 6,6 приблизно в 100 кілометрах на північний захід від міста Медан на глибині приблизно 110 кілометрів. Епіцентр землетрусу знаходився занадто глибоко, щоб утворилося цунамі. Про це повідомляє AP
  Поштовх, який стався приблизно о першій годині ночі за місцевим часом у вівторок 6 вересня, розбудив людей в містах і селах по всій північній частині острова. За словами мера міста Субулуссалама (Subulussalsm) Маура Шакті (Shakti Маура) загинув 12-річний хлопчик. Іншими даними про потерпілих і руйнування мер не має. Так само були евакуйовані сотні пацієнтів однієї з лікарень, деякі з них були в інвалідних візках.
  37-річний житель Сінгкіла (Singkil) - найближчого міста до епіцентру землетрусу - розповів, що стіни його будинків почали руйнуватися, а всередині будинку все стало падати. За словами 32-річної продавщиці Марни Ауліі (Marni Аулія), навіть через 2 години після землетрусу люди все ще боялися повертатися в свої будинки.
  Індонезія знаходиться в зоні тектонічних розломів (так зване тихоокеанське "вогненне кільце»), тому тут високі вулканічна і сейсмічна активності.
  Щорічно в Індонезії реєструється приблизно 6-7 тис. підземних поштовхів магнітудою вище 4. Так у квітні 2010 року було зареєстровано землетрус магнітудою 7,7. Нагадаємо, що найпотужніший землетрус за останні 10 років відбулося в грудні 2004 року на тому ж острові Суматра. Тоді загинули близько 280 тисяч чоловік, а ще 3 млн. залишилися без даху над головою.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2079 | Додав: wiktor | Теги: Індонезія, Суматра, Поштовх, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar