Головна » 2011 » Сентябрь » 8 » Техас у вогні
09:42
Техас у вогні
 катастрофи, природні явища, лісові пожежі, ТехасЛісові пожежі, розбушувалися штаті Техасі, США, знищили вже тисячу будинків. Найбільший з них в окрузі Бастроп (Bastrop) поширився на територію шириною 26 км і вийшов з-під контролю три дні тому, спопеливши 600 будівель і убивши двох чоловік. На сході штату у вогні загинули ще двоє, повідомляє BBC News.
  За словами губернатора Техаса Ріка Перрі (Rick Perry), за останній тиждень 57 пожеж випалили більше 100 тис. акрів (40 470 га). Ситуацію посилює посуха, яка стала найсильнішою в Техасі з 50-х років минулого століття. У понеділок розповсюдженню вогню сприяв сильний вітер, що дув зі швидкістю 48 км / год, але у вівторок він став потроху слабшати, його швидкість зменшилася до 8 км / ч.
  Через пожежі в Бастропе, що на південний схід від міста Остін, більше 5 тис. американців були змушені покинути свої будинки. Губернатор Перрі назвав пожежу жахливим, а ситуацію критичною. На боротьбу з вогнем терміново направлені групи рятувальників і спеціальні пожежні літаки з інших штатів.
  У минулому році від пожеж страждав штат Колорадо. Почалися вони на північний захід від Боулдер-Сіті. Змінний вітер сприяв тому, що вогонь почав поширюватися відразу в двох напрямках: на захід і північний схід зі швидкістю 45 м / хв. Площа, охоплена пожежами, оцінювалася в 18,2 км ?. Уряд штату був змушений евакуювати мешканців 1 тис. будинків.
  А навесні цього року лісові пожежі створили складну ситуацію в Іркутській, Новосибірської областях і в Краснодарському краї, де виявилися «перевищені параметри максимально пожежонебезпечного року».
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2024 | Додав: wiktor | Теги: лісові пожежі, катастрофи, природні явища, Техас | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar