-->Головна » 2011 » Ноябрь » 04

Мінприроди взялося за розв'язання проблеми безпритульних собак

   Мінприроди, безпритульні, собаки, проблема Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський ініціював розробку загальнонаціональної програми будівництва в найбільших містах країни сучасних притулків для собак. Пілотний проект буде реалізовано в Києві. Попередня домовленість ... Читати далі»

04.11.2011

Від Антарктиди може відколотися величезний айсберг розміром з Берлін

   Берлін, Антарктида, айсберг До кінця року у західній частині Антарктиди може з'явитися величезний айсберг, який можна порівняти за площею з Берліном
  Тріщина, що з'явилася в дрейфуючих льодах у льодовика Пайн-Айленд на Західно-Антарктичному крижаному щиті, продовжує розширюватися і, за словами дослідників, повинна приве ... Читати далі»

Вимирання плейстоценової фауни було випадкове

   вимирання тварин, льодовиковий період, фауна, плейстоцен Вчені з'ясували, що вимирання плейстоценової мегафауни після завершення льодовикового періоду 11700 років тому було випадковим
  На даний момент в науковому середовищі немає однозначної думки, чому багато видів тварин після завершення останнього льодовикового періоду вим ... Читати далі»

Дороговказні камені

   вікінги, камінь, польовий шпат, дороговказ, подорож Вікінги використовували кристали польового шпату для навігації в північних широтах. До такого висновку прийшла міжнародна команда учених, проаналізувавши скандинавські легенди і фізичні властивості мінералів. Докладна стаття за результатами цього дослідження вийшла в журналі Pro ... Читати далі»

Вода вбила біженців

   вода, Лівія, катаклізм, біженціНа шляху до Австралії перекинувся човен з біженцями, пливе з Індонезії. У результаті події загинули як мінімум сім чоловік, 57 врятовані, а решта поки вважаються зниклими без вісті. Міністр імміграції Австралії Кріс Боуен (Chris Bowen) вважає, що вижили більше не буде, повідомляє BBC News.
  З ... Читати далі»