-->Головна » 2012 » Февраль » 13

Вітри і морські течії злегка прискорили обертання Землі

течія, антарктична циркумполярна, швидкість, обертання, Земля   Іноді здається, що час йде швидше. У листопаді 2009-го саме так і було: половина днів того місяця скоротилася на 0,1 мс.
  На швидкість обертання Землі впливають різні чинники. Наприклад, якщо вітри сповільнюються, планета крутиться швидше, щоб зберегти кутовий момент. ... Читати далі»

Забруднення повітря виконало пролом в економіці Китаю

Китай, викиди, економіка, здоров'я, трудові ресурсиВ останні десятиліття піднебесна пережила небувале зростання. Але за нього довелося заплатити чималу ціну.
  Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (США) провели аналіз витрат, пов'язаних з впливом озону і твердих атмосферних частинок на здоров'я. Кількісна оцінка витрат на медич ... Читати далі»

В недалекому майбутньому «повені століття» можуть траплятися кожні три роки

модель, клімат, шторм, АйрінУ серпні минулого року ураган «Айрін» пронісся через Карибський басейн і східну частину США, залишивши за собою широку смугу руїн. Здиблена їм вода перекотилася через дамби, затопивши приморські і внутрішні території. Багато говорили про те, що це було саме руйнівна повінь століття.
  Проте дослідники з Массачус ... Читати далі»