-->Головна » 2012 » Апрель » 03

Скам'янілі відбитки дощових крапель, виявлені на території Південної Африки

 Скам'янілі відбитки дощових крапель, виявлені на території Південної Африки   Сліди дощу, що йшов приблизно 2,7 мільярда років тому, були виявлені на шматку вулканічного туфу в Південній Африці. Завдяки цій знахідці, учені з університету Вашингтона (University of Washington) змогли дізнатися багато нового про атмосферу древньої Землі і зр ... Читати далі»

Океан нагрівається вже років сто

 Океан нагрівається вже років сто    Аналіз даних про температуру Світового океану з 1870-х років показав, що потепління почалося принаймні 100 років тому.
  Дін Реммі з Інституту океанографії ім. Скріппса при Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго (США) і його колеги з'ясували, що за цей період верхній 700-метровий шар ... Читати далі»

Стало відомо більше про вулканічну сантехніку

 Стало відомо більше про вулканічну сантехніку  Два нових дослідження в області «сантехнічних систем», що лежать під вулканами, можливо, допоможуть вченим прогнозувати великі виверження.
   Міжнародні групи, які очолювали фахівці з Університету Лідса (Великобританія), вивчили магматичні осередки системи серединно-океанічних хреб ... Читати далі»