-->Головна » 2012 » Май » 12

Вчені навчилися передбачати шлях вулканічного попелу

  Вчені навчилися передбачати шлях вулканічного попелу    Іспанські вчені створили модель, яка передбачає "поведінку" хмар вулканічного попелу в атмосфері, застосування цієї моделі, на їхню думку, змогло б забезпечити безпеку польотів і зменшити економічні втрати в разі великих вивержень, повідомляє прес-служба Іспанського фон ... Читати далі»

Інтернет-фотографії могли б доповнити метеорологічні дані

  Інтернет-фотографії могли б доповнити метеорологічні дані   Якщо повалить сніг, хапайте фотоапарат і викладайте знімки в Інтернет: це допоможе заповнити прогалини супутникових метеорологічних даних, що виникають через густу хмарність.
   Хайпен Чжан з Університету Індіани (США) і його колеги переглянул ... Читати далі»

У геліосфери немає головної ударної хвилі

  У геліосфери немає головної ударної хвилі  Нові результати спостережень американського науково-дослідного супутника IBEX («Дослідник міжзоряних кордонів») показують, що у геліосфери немає головний ударної хвилі, і це значить, що масові вимирання живих організмів на Землі могли мати космічну природу.
   В останні десятиліття і ... Читати далі»

Розроблено найбільш точну модель землетрусів

  Розроблено найбільш точну модель землетрусів Одна з найбільш вивчених сейсмонебезпечних зон світу - це 25 км сегмента Паркфілд розлому Сан-Андрес в центральній Каліфорнії. У цьому легендарному місці землетруси трапляються чи не кожні двадцять років з середньою магнітудою 6,0, жахаючи тварин і зачаровуючи вчених.
 & ... Читати далі»