Головна » 2012 » Май » 29 » Ангела Меркель шукала свою батьківщину на карті Росії
22:06
Ангела Меркель шукала свою батьківщину на карті Росії
  Ангела Меркель шукала свою батьківщину на карті РосіїКанцлер Німеччини Ангела Меркель продемонструвала свої "широкі" пізнання в географії. Під час зустрічі зі школярами в Берліні вона не змогла показати місто, в якому вона народилася.
  За інформацією "Вестей.ру", учні однієї з міжнародних європейських шкіл запросили Ангелу Меркель на відкритий урок, на якому обговорювалися проблеми міграції. Підлітки відзначали на карті міста, де народилися вони і їхні батьки, і канцлеру запропонували знайти і свою батьківщину - Гамбург.
   Після деякого замішання Меркель в результаті промахнулася, і вказала на точку, що розташована в Росії - десь в республіці Комі. Однак карта була контурна, і розмітки на ній майже не було. Друга спроба канцлера - після підказки - виявилася більш вдалою, передає Перший канал.
  У травні минулого року географічний ляп видав колишній президент США Білл Клінтон. Перебуваючи в Чорногорії, він переплутав цю країну з Македонією. Як писала "Правда.Ру", під час виступу на конференції з Балкан, що проходила в чорногорському Барі, Клінтон зробив огляд проблем захисту навколишнього середовища та економіки в Південній Америці. Потім він закликав країни Балканського півострова стати частиною Європи, пообіцявши їм процвітання.
  При цьому, говорячи конкретно про балканських державах, він заплутався в географії. "І Македонія, від природи якої дух захоплює, стане багатою, - сказав екс-президент, маючи на увазі Чорногорію. - Не зіпсуєте її. Успіху і благослови вас Господь".

Фото: german-embassy.kiev.ua
Джерело: http://www.pravda.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2332 | Додав: wiktor | Теги: гамбург, ляп, Меркель, географія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar