Головна » 2010 » Декабрь » 15 » Єврокомісія продовжила термін державної підтримки збиткових вугільних шахт
09:40
Єврокомісія продовжила термін державної підтримки збиткових вугільних шахт
nnm.ru
Єврокомісія, шахти, вугільна промисловість, дотація       Європейська комісія дала зелене світло можливості розширення державної підтримки збиткових вугільних шахт до 2018 року за умови, що з вказаного року шахти таки доведеться закрити. Шахти зможуть продовжити роботу тільки у випадку повернення коштів, витрачених на їх підтримку. Пропозиція комісії було прийнята більшістю голосів представників країн ЄС і завтра буде офіційно затверджена Радою Європейського союзу з питань конкурентоспроможності.

Продовження кінцевого терміну строків підтримки галузі з 2014 року, як було запропоновано у липні минулого року в Брюсселі, до 2018 року, було з ентузіазмом сприйняте в Німеччині, Іспанії та Румунії, оскільки у цих країнах розташовано найбільше вугільних шахт.

У вугільній промисловості ЄС зайнято близько 100 тис. працівників, з яких близько 40 тис. безпосередньо зайняті на шахтах, а решта - інших суміжних галузях. Державна підтримка неухильно скорочується останніми роками (6400 млн.євро 2003 року проти 2900 млн. у 2008 році). Видобуток вугілля також знижується до 147 млн. тон у 2008 році, що наразі складає 2,5% від світового виробництва.

Джерело: http://www.geograf.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2514 | Додав: wiktor | Теги: дотація, вугільна промисловість, шахти, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar