Головна » 2011 » Март » 30 » Єврокомісія назвала цілі корінної транспортної реформи
08:51
Єврокомісія назвала цілі корінної транспортної реформи
Єврокомісія, транспортна система, реформа, комісар, ЄС   Європейській транспортній системі потрібен капітальний ремонт вартістю € 1,5 трлн для задоволення потреб у постнафтову еру і зниження викидів вуглекислого газу.

Транспортний комісар ЄС Сийм Каллас заявив, що до 2050 року викиди повинні скоротитися на 60%. Крім того, він хоче, щоб число загиблих у ДТП  дорівнювала нулю. На тій же позначці має застигнути кількість міських автомобілів, що працюють на бензині і дизелі. А половину міжміського вантажного і пасажирського потоку доведеться взяти на себе залізничному і водному транспорту.

Вже до 2030 року можна було б здійснити 40-відсотковий перехід на використання низьковуглецевої палива в авіації, 40-процентне зниження викидів на водному транспорті і 50-процентний відмова від традиційного автомобільного палива.

Чиновник розуміє, що це велика і складна задача, тому всі озвучене не носить характеру директиви. Це скоріше побажання.

Чим же пан Каллас накликав на себе сувору критику з боку автопромисловців, малого бізнесу та екологічних організацій?

Глава галузевої асоціації автомобільної промисловості ACEA Іван Годач не розуміє, з якої такої причини потрібно відмовитися від самого популярного і ефективного виду транспорту. За його словами, заклик вибирати залізну дорогу і водні шляхи щоразу, коли потрібно проїхати більше 300 км, ігнорує факти.

Судновласники і малий бізнес теж вважають викладений план нереальним через сильні фінансових обмежень, в тому числі у зв'язку з відсутністю податкових пільг і інших схем для підтримки інвестиційної діяльності в належному напрямку.

Активістам-екологам не сподобалося те, що це всього лише балачки, тоді як реальні справи Єврокомісії говорять про інше. Йос Дінгс з організації T & E підкреслює: єдине конкретна дія, що пропонується в рамках нинішнього мандата (2010-2014 роки), - це розширення пропускної спроможності аеропортів, що тільки ускладнить досягнення заявленої мети.

Що можна було б зробити? Наприклад, вже зараз витрачати річний транспортний бюджет ЄС (а це € 13 млрд) виключно на екологічно стійкі проекти.

Підготовлено за матеріалами Франс Прес.
Фото: ebpo.com.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1340 | Додав: wiktor | Теги: реформа, транспортна система, ЄС, комісар, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar