Головна » 2015 » Апрель » 16 » Шотландський сир отримав статус "охоронного географічного зазначення"
11:26
Шотландський сир отримав статус "охоронного географічного зазначення"

Європейська комісія додала три нові продукти в реєстр «охороного географічного зазначення» (PGIs) і «захищеного позначення походження» (PDOs).

До даного реєстру входить більше 1200 європейських продуктів. Сьогодні Європейська комісія внесла ще один продукт в реєстр «захищеного позначення походження» (PDOs). Такий статус отримала груша сорту «Hirschbirne», яку в Австрії називають «Pollauer Hirschbirne». Статус захищеного продукту відноситься тільки до не перероблених плодів і не ферментованого соку, одержаного з цього сорту груш.

Географічне зазначення - це позначення, що використовується на товарах, які мають певне географічне походження і мають властивості, репутацію або характерні особливості, зумовлені переважно цим місцем походження.

Статус продукту з «охоронним географічним зазначенням» (PGIs) отримало хорватське в'ялене м'ясо «Krčki pršut», зі свинячого окосту з морською сіллю і спеціями. А також до реєстру PGIs був внесений традиційний сир, вироблений в місті Данлоп, (графство Ершір, Шотландія). Даний сир циліндричної форми світло-жовтого натурального відтінку виробляється з сирого або пастеризованого молока корів айширської породи.

Фото: http://pro-amour.ru/images/2012/01/-e1335025917187.jpg
Джерело: http://www.dairynews.ru/news/traditsionnyy-shotlandskiy-syr-poluchil-status-okh.html
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1825 | Додав: wiktor | Теги: охорона, сир, Єврокомісія, шотландський, продукт, статус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar