Головна » 2013 » Январь » 13 » Географія музичних напрямків
10:26
Географія музичних напрямків
   За весь період розвитку людства розвивалися не лише промисловість, сільське господарство, економіка, а й культура та , зокрема, музична культура. Однак, в різних куточках світу розвинулись своєрідні її напрямки. Отже, пробіжимося по карті світу.
  Росія - багата симфонічна спадщина, розкішний фольклор, такі феномени, як романс, блатняк, церковна музика, російська циганська традиція, потужна естрада 30-х, 50-х і 60-х років, бардівська пісня. Не забудемо про російський рок. Він самобутній і не схожий на західний.
  Скандинавія (+ Фінляндія) - класики - 2 ... 3 імені, фольклор є і останнім часом став дуже затребуваним не тільки на своїй батьківщині, але і в світі. Церковна музика - вторинна по відношенню до Європи. Естрада - просто слабка. Яких-небудь самобутніх муз / явищ  романсу або бардів немає. В області року (або його подібності) повна порожнеча. Справу дещо рятує Abba, але цей проект настільки про-англійський, що впору тільки руками розвести ... В області металу все є набагато втішними - маса груп найвищого класу, впізнаваних по звуку. Тут і мелодік-death та помісь пауер-спіду-death і, звичайно, black metal - найбільш унікальне явище в метал-музиці 90-х.
  Німеччина (+ Австрія) - лідер світової класичної музики, маршів і вальсів. Самобутній фольклор.Естрада слабенька, але оперетні успіхи - незаперечні. В галузі року - повний нуль, за самим рідкісним винятком. Але в перехідній області від року до найбрутальніших жанрів Німеччина - хороша. І спід, і пауер, і треш - найвищої якості. Електроніка - техно, індастріал, синт-поп - дуже потужні.
   Романський світ - сильна класика, опера. Самобутній фольклор - французький шансон, фламенко, неаполітанська пісня - просто поза конкуренцією. Сильне танцювальне мистецтво і танцювальна музика, що зробили вплив на весь світ. Церковна музика - дуже сильна, бо католицизм (на відміну від німецького лютеранства) завжди вітав у церкві музику - різноманітну і не аскетичну. Рок і метал - вторинні, але, часом, в мелодійних жанрах (пауер, наприклад) - милі, але на законодавство яких-небудь мод не тягнуть.
  Англія (+ кельти): класика - слабенька і точкова. Фольклор багатий, а, головне, дуже впливовий у світі. Церковна музика - в основному релігійні англіканські співи, що вплинули і на рок і на метал. Міський фольклор - яскраво виражений у Шотландії та Ірландії і заснований на Кельтиці, а значить самобутній. Рок - поза конкуренцією!! Саме англійці і зробили рок роком, а не просто піснями. Хард, хеві, дум, глем, панк.
  Африка - виключно етніка. Все інше - епізодичн і на другому місці.
  Північна Америка - джерело і кузня муз / жанрів, заснованих на "чорній" музиці - блюз, ритм-н-блюз, соул, фанк, джаз. Тут їм немає рівних. Все це істинно американське і все це впливає на всю світову музику. Кантрі, спірічуелс, хіп-хоп культура. Треш, death, гранж - остаточно оформилися саме в Америці. Класики - немає. Майже ... Церковна музика самобутня тільки в "чорних" церквах, в "білих" - калька з Англії або з Італії. Продовження традиції міського фольклору. Природно, що всі ці стилі взяті в оборот шоу-бізнесом і активно поширюються по всьому світу.
  Південна Америка - класика відсутня. Церковна музика - теж або вторинна. Потужна танцювальна традиція - самба, танго та інші ча-ча поширюються по світу з величезною швидкістю і затребувані скрізь. Етніка - дуже впливова, бо дуже мелодійна і красива. Під її впливом знаходиться і місцевий джаз. Міські жанри - тільки в північній частині - в Мексиці і на Кубі. Рок - відсутній. Метал - місцями є, але якщо в ньому немає індіансько-барабанних мотивів - можна не слухати.
  Австралія - ​​все вдруге і по англійськи. У рок і металі щось є. Але це "щось" швидко перебирається в Англію або США і перестає бути австралійським.
  Азія - повний диктат своєї, азіатської, етнічної музики повністю забиває все інше, яке повністю вдруге або з нальотом місцевого "матрошечного" колориту, на продаж. Виняток - Японія, яка вже на естраді в 60-х роках виділялася з азіатською маси своїм особливим мелодизмом і вокальною манерою, і в сучасних жанрах робить якісний самобутній продукт, який можна зрідка, типу суші, подавати до столу ...Радимо вам лише качественная музыка.


Фото: http://us.123rf.com
Джерело: http://www.epidemia.ru/forum/index.php?showtopic=9709
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3330 | Додав: wiktor | Теги: напрямки, географія, Музика, світ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar