Головна » 2010 » Июнь » 8 » Крокодили, що полюбляють мандрувати
20:20
Крокодили, що полюбляють мандрувати
   Група вчених під керівництвом доктора Хаміша Кемпбелла (Dr Hamish Campbell) з університету штату Квінсленд (University of Queensland), Австралія, простежила шляхи близько 20 крокодилів з гирла  північноавстралійської річки, використовуючи ехолоти та супутникові зйомки. Вони з'ясували, що рептилії, що мешкають в солоній воді, цілком здатні переміщатися на сотні кілометрів, використовуючи океанічні течії. Результати дослідження опубліковані в Journal of Animal Zoology, на який посилається BBC News.

У ході дослідження з'ясувалося, що не менше 8 особин з обраних для спостереження робили вилазки у відкритий океан. Вони мандрували на захід уздовж узбережжя на відстань до 590 км, яке одна з рептилій покрила за 25 днів. Інший крокодил, завдовжки 4,8 м, переплив за 20 днів на 411 км. Для цього вони користувалися певними поверхневими течіями в океані, що проходять уздовж австралійського узбережжя.

Ті, що живуть в гирлах річок або в океані крокодили - найбільші представники виду. Вони можуть вирости до 5,5 м в довжину. Плавають вони погано і полюбляють солону воду, але не можуть вважатися морськими тваринами, тому що вимагають твердої землі, на якій знаходять собі їжу і питво. Живуть на обширній території, що займає більше 10 тис. км в південно-східній частині Тихого океану, від Шрі-Ланки до Фіджі і від Таїланду до північної Австралії. Вчені завжди задавалися питанням, як же їм вдалося так широко поширитися.

Доктор Кемпбелл відзначив, що ці крокодили цілком можуть провести досить довгий час без їжі або пиття. Тому якщо поверхневі течії в океані надають їм зручну дорогу, рептилії цілком можуть переміститися на довгі дистанції.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1523 | Додав: wiktor | Теги: поверхневі течії, крокодил, Північна Австралія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar