Головна » 2011 » Июнь » 15 » Ліси Європи захищають клімат
18:22
Ліси Європи захищають клімат
Осло, Норвегія, конференція, ліс, Європа, зміна клімату  Ліси Старого Світу можуть зіграти вирішальну роль у протистоянні глобальній зміні клімату. Такий висновок можна зробити з доповіді незалежних експертів, оприлюдненій вчора під час відкриття міністерської конференції «Ліси Європи» (Forest Europe) в Осло, Норвегія. Про це розповідає BBC. Міністерська конференція «Ліси Європи» в столиці Норвегії завершиться сьогодні.
  Доповідь «Стан європейських лісів» представив на міжнародному саміті Кіт Прінс (Kit Prins), колишній керівник відділу деревини в Продовольчій і сільськогосподарській організації ООН (FAO). За його словами, в Європі росте до 25% світових лісів, які поглинають близько 10% викидів вуглекислого газу в ЄС, таким чином, пом'якшуючи парниковий ефект і зростання глобальних температур на планеті. Лісовий сектор дає економіці мільйон робочих місць і забезпечує 1% сумарного ВВП континенту.
  В останні роки розумна політика та відновлювальні заходи в країнах Євросоюзу призвели до того, що площа зеленого покриву стала рости на 800 тис. га на рік. З іншого боку, сказав м-р Прінс, є і проблеми. У Західній Європі це зростаюче азотне забруднення, що загрожує станом лісових грунтів. У Росії та південній Європі лісам щорічно загрожують пожежі. Відзначимо, що в нашій країні їх площу вже зараз перевищила минулорічну.
   «Наша доповідь показує всю важливість рішень, які будуть прийняті зараз, і ми сподіваємося, що майбутні покоління будуть оцінювати ці рішення позитивно», - резюмував Кіт Прінс.
   У вітальному слові до учасників конференції кронпринц Норвегії Хаакон (Haakon) також підкреслив важливість лісів для захисту клімату. «Лісовідновлення, правильне управління лісами на державному рівні і зростаюча міжнародна кооперація необхідні для сталого лісокористування», - заявив він при цьому.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3501 | Додав: wiktor | Теги: Норвегія, зміна клімату, ліс, Осло, Європа, конференція | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar