Головна » 2010 » Май » 24 » Європа готується до спеки
16:28
Європа готується до спеки
  Фахівці НАСА (NASA) очікують, що прийдешнє літо в Європі стане рекордно спекотним, повідомляє РБК. За словами експертів, за останні 12 місяців середньодобова температура атмосфери Землі була найвищою за всі попередні 130 років. А в січні-квітні поточного року температура наблизилася до абсолютно рекордних показників.

У НАСА прогнозують, що температура буде зростати і в майбутні місяці як результат змін у русі теплих течій Тихого океану, що сприяють виникненню кліматичного феномену «Ель-Ніньйо». У 2010 р. Тихий океан виділяє значно більше тепла, ніж зазвичай, що веде до розігріву нижніх шарів атмосфери. Таким чином, жителі Північної півкулі повинні готуватися до самого жаркого літа в історії.

Через спеку вміст кисню в повітрі зазвичай майже в два рази менше звичайного, а такі умови несприятливі для людей з порушеннями обміну речовин - ожирінням, цукровим діабетом, а також для людей, які перенесли інфаркт або інсульт. У цих людей може виникнути задишка, порушення серцевого ритму і запаморочення.

У травні-червні 2007 року гаряче повітря, що поступало з Північної Африки, в умовах антициклону прогрівалося до +31-34 ° С. А в Японії влітку 2007 року з тепловими ударами було госпіталізовано понад 3,1 тис. осіб, 62 людини від спеки загинули.

До речі, лютий нинішнього року став найхолоднішим місяцем у Великобританії за останні 25 років. Температура повітря в перші два тижні місяця в середньому становила 2,1 ° C, тобто в Сполученому Королівстві було набагато холодніше, ніж в олімпійському Ванкувері, Канада.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2947 | Додав: wiktor | Теги: зміна клімату, гаряче літо, Європа, клімат, спека | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar