Головна » 2011 » Сентябрь » 7 » На Хмельниччині розпочався екологічний проект «З Бугом у серці»
23:56
На Хмельниччині розпочався екологічний проект «З Бугом у серці»
  Хмельниччина, екологічний проект, Південний Буг На Хмельниччині стартував пілотний екологічний проект «З Бугом у серці – охорона, збереження та раціональне використання біологічного та ландшафтного різноманіття басейну верхів’я річки Південний Буг шляхом проведення обласної суспільно-інформаційної кампанії та практичних ініціатив на місцевому рівні».
  Проект реалізується під патронатом Хмельницької обласної державної адміністрації обласною громадською організацією «Подільське екологічне товариство», спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, науковцями та освітянами області за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні в рамках конкурсу «Усвідомлення проблем захисту довкілля».
  Проект реалізується з метою формування позитивної громадської думки щодо необхідності створення в басейні Південного Бугу  національного природного парку «Верхнє Побужжя», елементу Національної екологічної мережі, а також активізації у місцевих жителів мотивації до охорони, збереження та раціонального використання біологічного й ландшафтного різноманіття басейну верхів’я річки Південний Буг, що на території Хмельницької області шляхом проведення обласної суспільно-інформаційної кампанії і практичних ініціатив на місцевому рівні.
  Проект є актуальним для України та Хмельниччини тому що Південний Буг – найбільша річка країни, водозбірна площа якої повністю розміщена в межах України. Беручи початок на Хмельниччині, весь басейн Південного Бугу характеризується високим рівнем господарської освоєності території. Тут розміщені і забезпечуються його водними ресурсами 4 обласні центри, 70 адміністративних районів, 35 міст, 65 селищ, 2 878 сіл, де проживають 4,2 млн. чоловік, розміщені великі енергетичні об'єкти, промислові підприємства, знаходяться близько 140 тис. га зрошуваних земель.
  Задля реалізації проекту буде проведена ґрунтовна інформаційна кампанія, масові практичні заходи, акції та конкурси для учнівської молоді, а також семінари, громадські слухання та наукові дослідження.
Фото: rybalka.co.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2285 | Додав: wiktor | Теги: екологічний проект, Хмельниччина, Південний Буг | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar