Головна » 2011 » Август » 18 » На Хмельниччині хочуть створити національний парк "Мале Полісся"
10:24
На Хмельниччині хочуть створити національний парк "Мале Полісся"
Хмельниччина, національний парк, Мале Полісся, еколгічний проект   На Хмельниччині успішно завершено виконання екологічного проекту "Мале Полісся” – охорона та збереження біорізноманіття унікального природного комплексу, розташованого у Хмельницькій області”, який впроваджувався Подільським Екологічним Товариством, спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, за підтримки Офісу радника з питань сільського господарства, природи та якості харчових продуктів Посольства Королівства Нідерландів в Україні.
   Протягом виконання проекту проведено ґрунтовні наукові дослідження та підготовлено наукове обґрунтування необхідності створення національного парку у Малому Поліссі Хмельниччини.
  Задля підвищення обізнаності та формування позивної думки місцевого населення і представників органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування про важливість збереження природної спадщини і створення національного природного парку було підготовлено та проведено громадські слухання і підписано Меморандум про взаєморозуміння, видано брошуру, проведено ряд прес-конференцій та надано матеріали до ЗМІ.
  Під час проведення круглих столів, нарад та Всеукраїнської науково-практичної конференції вдалося переконати спільноту в необхідності створення національного парку, і як результат – наприкінці липня пакет напрацьованих в області матеріалів до проекту створення парку був направлений до Міністерства екології та природних ресурсів України.
  Хочеться подякувати усім, хто був залучений та підтримав ідею проекту і сподіваємось, що на рівні Міністерств не буде затримок із підготовкою Указу Президента України щодо створення національного природного парку "Мале Полісся”.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.civicua.org
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1954 | Додав: wiktor | Теги: еколгічний проект, Хмельниччина, національний парк, Мале Полісся | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar