-->Головна » 2011 » Сентябрь » 07

Британські дирижаблі злетять в небо Арктики

  дерижабль, Великобританія, Канада, авіапереліт  Виробник дирижаблів уклав контракт з канадською компанією "Discovery повітря Інновації", що надає авіаційні послуги, на поставку партії повітряних суден такого типу.
  За умовами угоди, Hybrid авіатехніки з 2014 року поставить 45 дирижаблів вантажопідйомністю 50 т кожний. Апарати, що працюють на гелії і розвивають швидкість до 185 км / ч, невибагливі в о ... Читати далі»

07.09.2011

Фрагментація коралів не така вже й велика проблема

  риф, корали, фрагментаціяКоралові екосистеми набагато краще справляються з фрагментацією рифів, ніж прийнято вважати.
   Навіть скромні зусилля для їх порятунку можуть мати сенс.
  Системи рифів у всьому світі страждають від знебарвлення коралів і загального погіршення середовища існування, що викликано потеплінням води, стихійними лихами, окисленням океану і забрудненням навколишнього середо ... Читати далі»

07.09.2011

Кислий океан допоміг масовому зникненню живих організмів

  живі організми, океан, палеокліматПитання про те, що погубило значну частину живих істот на Землі 250 млн років тому, - справжній детектив в стилі Агати Крісті: безліч «персонажів», і кожен з них був здатний завдати смертельного удару.
   В кінці пермського періоду зникли більше 90% морських видів і три чверті сухопутних. Головними «підозрюваними» вважаються кисневе голодування океанів, викид сірково ... Читати далі»

07.09.2011

Ізраїльські фахівці представили високотехнологічний метод геологорозвідки

  Ізраїль, геологія, геологорозвідка, сучасні методи Автори ідеї, грунтуючись на попередніх дослідженнях, пророкують Ізраїлю майбутнє «газової держави».
  Лев Епельбаум та Юрій Кац з Тель-Авівського університету півтора десятиліття працювали над тим, щоб звести в єдину систему сучасні способи геологорозвідки. Для створення детальних структурно-тектонічних карт своєї країни вони використовували аналіз магнітних ... Читати далі»

07.09.2011

Сомалі потерпає від посухи

  Сомалі, посуха, голод, ООН Експерти ООН побоюються, що в Сомалі можуть загинути близько 750 тис. людина через посуху, яка в найближчі чотири місяці буде посилюватися. До теперішнього моменту від браку піііщі і води вже померли десятки тисяч чоловік, причому половина з них - діти. Ця посуха стала найгіршою в Східній Африці за останні 60 років, повідомляє BBC News.
  Цей регіон став шостим за рахунком, о ... Читати далі»

06.09.2011

На Хмельниччині розпочався екологічний проект «З Бугом у серці»

  Хмельниччина, екологічний проект, Південний Буг На Хмельниччині стартував пілотний екологічний проект «З Бугом у серці – охорона, збереження та раціональне використання біологічного та ландшафтного різноманіття басейну верхів’я річки Південний Буг шляхом проведення обласної суспільно-інформаційної кампанії та практичних ініціатив на місцевому рівні».
  Проект реалізується під патронатом Хмельниць ... Читати далі»

06.09.2011