Головна » 2010 » Ноябрь » 6 » Помилка в Google Maps ледь не призвела до міжнаціонального конфлікту
17:03
Помилка в Google Maps ледь не призвела до міжнаціонального конфлікту
Google Maps ,Коста Ріка, Нікарагуа, конфлікт       Між Нікарагуа і Коста-Рікою мало не розгорівся міжнаціональний конфлікт через помилку в картографічному сервісі Google Maps.

Як повідомляє сайт SearchEngineLand з посиланням на центральну костаріканську газету La Nacion, на сервісі неправильно відобразили ділянку державного кордону між країнами.

Як повідомляє видання La Nacion, через помилку, допущену картографічним сервісом, підрозділ нікарагуанської армії вторгся на територію Коста-Ріки поблизу узбережжя Карибського моря, розбив там кілька тимчасових таборів, поставив нікарагуанський прапор, вирубав дерева і встиг зайнятися господарством.

Як пізніше з'ясувалося, командир підрозділу керувався картами онлайнового сервісу Google Maps, на яких положення кордону між країнами чомусь зобразили неправильно.

Як повідомляє джерело, президент Коста-Ріки Лаура Чінчілья, виступивши по національному телебаченню, засудила вторгнення.

Представники Google не змогли пояснити причину появи помилки на карті, зазначивши лише, що сервіс компілює інформацію з безлічі різноманітних джерел даних. Станом на 13:00 за Києвом п'ятниці помилку на Google Maps ще не виправили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що житель Великобританії виявив на сервісі Google Maps місто, яке називається Арглтон і розташоване на північному заході Англії. Після цього він вирішив перевірити це місце на карті, проте не знайшов там нічого, крім голого поля.

Джерело: http://ua.korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Переглядів: 1506 | Додав: wiktor | Теги: Коста Ріка, Google Maps, Нікарагуа, конфлікт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar